Mindenmás

Bezárnák az 1500 fő alatti települések postáit május elejétől

Még körülbelül egy hónappal ezelőtt kereste meg a Magyar Posta az 1500 lakosúnál kisebb önkormányzatokat, hogy vegyék át a helyi posták üzemeltetését. Hozzátették, hogy ha ez nem történik meg, akkor a postahivatalt be is zárhatják. A kispostákat május 1-jétől zárhatják be, bár erről az ott dolgozók sem tudnak még – írja a Szeged365.hu. Vármegyénkben többek között olyan településeket érinthet a dolog, mint Soltszentimre, Balotaszállás, vagy Homokmégy.

A rendelkezésre álló információk szerint már vezérigazgatói tájékoztatás is volt arról, hogy úgynevezett ,,akcióprogram” indul, amelyben arra keresik a megoldást, hogy pontosan mi legyen a kistelepüléseken lévő posták sorsa. Azokon az érintett településeken, ahol még működnek a postahivatalok, új formában nyújtana szolgáltatást a Magyar Posta, elsőként pedig az önkormányzatoknak ajánlották fel az üzemeltetés lehetőségét. Ha ők nem veszik át, akkor bezárják ezeket és feltehetőleg mobilposta fog működni.

MÉG NEM KAPTAK HIVATALOS TÁJÉKOZTATÁST

Mint a lap a 24.hu információira hivatkozva írja, az itt dolgozóknak vélhetően felajánlják majd, hogy a környező településeken lévő hivatalok betöltetlen álláshelyein folytassák a munkát. A kérdés már csak az, hogy főleg vidéken, a kisebb települések között, hogyan tudják majd megoldani az emberek a bejárást. A 24.hu megkereste Nagylók polgármesterét is az ügyben. Tóth József azt írta, hogy önkormányzatuk a Magyar Posta területi igazgatójától kapott levelet, amelyben tájékoztatást adtak az önkormányzatoknak, vállalkozásoknak (élelmiszerboltok, gyógyszertárak, bankfiókok stb.) a postával való együttműködés lehetőségeiről a postapartner program keretében.

A posta bezárásáról viszont még semmilyen hivatalos értesítés nem jutott el az önkormányzathoz, viszont az ott dolgozók említést tettek a bezárásról. A polgármester hozzátette, hogy a bezárás hátrányosan érintené a lakosságot, ha a szolgáltatás nem lesz pótolva valahogyan. elenlegi a postájuk 8.00 és 15.30 között tart nyitva, a postahivataluk nem önkormányzati tulajdonú épületben üzemel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb