Mindenmás

Életet adományozó kórház díjjal jutalmazták a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat

Még múlt héten tartották a Magyar Kórházszövetség XXXV. Kongresszusát Tapolcán, annak zárónapján, pénteken pedig Mihály Sándor, az OVSZ Transzplantációs igazgatója Életet adományozó kórház díjakat adott át – olvasható az intézmény főigazgatójának Facebook-oldalán.

Majdnem 1000 regisztrált fővel, 44 kiállítóval, 24 szakmai fórummal kezdődött meg Magyar Kórházszövetség 35. Kongresszusa Tapolcán – olvasható a szövetség közösségi oldalán. Ennek a kongresszusnak a zárónapján, pénteken osztották ki az Életet adományozó kórház díjakat, melyek közül az egyik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház intézményéhez került. A rangos szakmai elismerést a kórház főigazgatója, Szepesvári Szabolcs vette át a halasi kórház nevében. A díjak kiosztásakor elsősorban azt veszik figyelembe, hogy hol nőtt meg jelentősen a megvalósult szervdonációk száma az előző évhez képest, de figyelembe veszik a kórház vonzáskörzetét is.

A HALASIN KÍVÜL MÉG NÉGY MÁSIK KÓRHÁZ KAPOTT ELISMERÉST

Dr. Mihály Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat transzplantációs igazgatója azt is elmondta, hogy idén mely intézmények részesülnek a komoly szakmai elismerésben. A halasi kórházon kívül még négy másikat díjaztak, ezek pedig:

  • Kiskunhalasi Semmelweis Kórház
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház Jósa András Oktatókórház
  • a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézi Gyula Kampusz
  • a Délbudai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktató Kórház
  • Szent Pantaleon Kórház Rendelőintézet

Az elismerés kapcsán a főigazgató is megosztotta gondolatait közösségi-oldalán:

,,Hálás vagyok minden munkatársnak, akik ebben a magas szakmai színvonalat igénylő összehangolt munkában részt vesznek, kiemelve Dr. Lovas András főorvos urat, aki az Intenzív Osztály vezetőjeként úgy koordinálja az osztály működését, hogy ne csak azok iránt érezzünk felelősséget, akik közvetlenül ránk bízzák az életüket és gyógyításukat, hanem azok iránt is, akik más intézetekben vagy otthonukban várnak és remélnek, hogy egyszer ők is minőségibb életet élhetnek egy sikeres szervátültetés után.”

írta Facebook-oldalán.

Borítókép: Szepesvári Szabolcs FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb