Mindenmás

Micsoda büszkeség: három különböző versenyen is tarolt a Katona József Gimnázium diákja, az egyikben országos második helyezést ért el

Jászberényi Balázs, a kecskeméti Katona József Gimnázium végzős diákjának igen sűrűre sikerült az elmúlt pár hét: bejutott a nemzeti József Attila Versmondó Verseny döntőjébe, legjobb férfi színésznek járó díjat kapott, de még a Kazinczyról elnevezett „Szép magyar beszéd” versenyen is kiválóan szerepelt.

Hiába az érettségire való készülés, a kecskeméti középiskola diákja valósággal halmozza a díjakat, az elmúlt pár hétben több rangos versenyen is kiválóan szerepelt – közölte az intézmény közösségi oldalán. Még az április 28-án rendezett Regionális Diákszínjátszó Találkozón a Leonce és Léna című előadásban nyújtott alakításáért Balázs elnyerte a legjobb férfi színésznek járó díjat. A Sárosi Gábor által rendezett előadás arany minősítést kapott, így bemutatásra kerülhet majd az országos találkozón is.

A MÁSIK KÉT VERSENYEN KÜLÖNDÍJAT ÉS ORSZÁGOS MÁSODIK HELYEZÉST ZSEBELT BE

Balázs még április elején a Nemzeti József Attila Versmondó Verseny döntőjébe is bejutott, ahol rangos zsűri elbírálása alapján az országos második helyezést ért el, sőt, komoly pénzjutalomban is részesült. A versenyre 6 verssel kellett készülni, két nap alatt több fordulóban, koncentrált állapotban mondták verseiket a középiskolás és felnőtt versenyzők. Ha ez eddig még nem lenne elég büszkeség, Balázs a Kazinczyról elnevezett „Szép magyar beszéd” versenyen is elindult, amin megyei első helyezettként végzett, így utazhatott Győrbe, az országos döntőre, ahol különdíjban részesült. Felkészítő tanára Orbán Edit volt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb