Mindenmás

Részegen dulakodtak, majd kétszer is hasba szúrta rokonát egy férfi Kiskunfélegyházán, most vádat emelt ellene az ügyészség

Vádat emelt a A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt egy férfival szemben, aki ittasan összeverekedett anyósa élettársával, majd a dulakodás során késsel kétszer is hasba szúrta őt Kiskunfélegyházán – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Mint a vádiratban áll, még 2022. február 25-én a fiatalabb férfi anyósa élettársával – a másik vádlottal – Kiskunfélegyházán sétáltak. A két részeg férfi az út során – nem tudni miért – összevitatkoztak, majd lökdösődni kezdtek, amíg a fiatalabb ököllel megütötte rokonát, aki ettől elesett. Az ütés után a fiatal férfi felsegítette a másikat, majd tovább dulakodtak, ekkor került elő egy nagyjából 11,5 centis zsebkés, az idősebb férfi pedig azzal több kaszáló és szúró mozdulatot tett a másik irányába. Hiába próbált hátrálni a szúrások elől, egyszer a bal kezét érte a kés, ettől könnyebb sérülést szenvedett.

TOVÁTT TARTOTT A DULAKODÁS, MAJD A FIATALABB FÉRFI IS MEGSZÚRTA A MÁSIKAT

Ezt követően a fiatalabbik férfi felkapott egy faágat, amellyel addig ütötte a másik elkövető kezét, amíg az kiejtette a kést a kezéből. A fiatal férfi nem tétlenkedett, azonnal felkapta a kést, majd kétszer is hasba szúrta rokonát és távozott a helyszínről. Az idősebbik férfi a szúrások következtében közvetett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a fiatalabb férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, míg az idősebbet felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, és ezért velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfiak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb