Mindenmás

Elkezdődött az érettségiszezon, mintegy 72 ezer diák vizsgázik éppen magyar nyelv és irodalomból

Kezdetét vette a 2022/23-as tanév érettségi időszaka, 72 ezer diák vizsgázik ezekben a percekben is magyar nyelv és irodalomból. A következő hetekben 1163 helyszínen várhatóan több mint 111 100-an érettségiznek.

A 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka múlt hét pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődött meg – tájékoztatott az Oktatási Hivatal. A következő hetekben 1163 helyszínen várhatóan több mint 111 100-an érettségiznek, a vizsgák május 5. és június 30. között lesznek, lebonyolításukat 3171 érettségi vizsgabizottság segíti. Hétfőn jön az első (kötelező) tantárgy, amiből mindenkinek érettségiznie kell, a magyar nyelv és irodalom, kedden matematika, szerdán történelem, csütörtökön és pénteken pedig angol és német nyelvből érettségiznek a végzős diákok.

AZ ELSŐ RÉSZBEN KORTÁRS ÍRÓNŐ SZÖVEGÉT KAPTÁK A DIÁKOK

Mivel az érettségi vizsgák 9 órakor kezdődtek, az Eduline már azt is közölte, hogy milyen feladatokat kaptak a diákok az írásbeli vizsga legelső részében. Eszerint a végzősök középszinten egy kortárs magyar írónő borokról szóló ismeretterjesztő szövegét kapták, az írásbeli vizsga első, szövegértési részében. A magyarérettségi első felében egyébként egy szövegértési és egy szövegalkotási feladatot kapnak a diákok, amelyet 90 perc alatt kell megoldaniuk, a szövegértési feladatokkal összesen 40 pontot szerezhetnek a végzősök.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb