MindenmásSport

Kedden már jön is a következő Szolnok-Kecskemét párharc, de az U23 is pályára lép a héten

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, szombaton 92-87 arányban legyőzte a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Szolnoki Olajbányász csapatát, 1-1-re alakítva ezzel a párharcot. Kedden már ismét a Tisza-parti városba látogat a csapat, ahol ezúttal a vezetést is átvenné.

Szombaton egyenlített a Férfi Kosárlabda NBI rájátszásában, az 5-8. helyért vívott párharcban a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, holnap pedig Szolnokon folytatódik a párharc, este 18 órától. A Hírös városiak a győzelem reményében utaznak ellenfelükhöz, viszont ez a meccs még semmit nem dönt el, hiszen három győzelemig tart a párharc, így egy mérkőzést még biztosan rendeznek a Messzi István Sportcsarnokban is.

A mérkőzés előtt a csapat vezetőedzője is megosztotta gondolatait:

,,Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy a Szolnok egy nagyon erős csapat, ezért is óriási dolog, hogy legyőztük őket szombaton, és egyenlítettünk a párharcban – mutatot rá Forray Gábor. – Hasonló volt a forgatókönyv, mint szerdán a Tiszaligetben. Most az volt a különbség, hogy nagyobb előnyt tudtunk kiépíteni. Az Olajbányász erejét viszont jól mutatja, hogy hiába lógtunk meg tíz pont felett, vissza tudtak kapaszkodni. A kritikus pillanatokban ezúttal helyén volt az eszünk és szívünk, nem hibáztunk bele, és ez eredményezte a sikert. Szeretném megköszönni szurkolóink biztatását is, hiszen mikor hullámvölgybe kerültünk, ők ott álltak mellettünk, és segítettek túllendülni a holtpontokon. Kedden is a győzelem reményében utazunk Szolnokra. Azt gondolom, hogy már egyik csapat sem tud óriási meglepetést okozni a másiknak, apróbb változtatások természetesen lehetnek mindkét oldalon. Az fog dönteni, hogy ki mennyire bírja még a fájdalmat, úrrá lenni a fáradtságon és koncentrált maradni végig. Bízom benne, hogy mi leszünk azok, akik a végén győzelmet ünnepelhetnek. Szurkolóinkra most is számítunk, és persze majd pénteken is, a hazai meccsen.”

mondta a meccs előtt Forray Gábor.

AZ U23-ASOK IS PÁLYÁRA LÉPNEK A HÉTEN

A KTE U23-as csapata is játszik a héten, ők jelenleg a rájátszás 11-12. helyéért folytatott párharcban érdekeltek, ahol a Nyíregyháza az ellenfelük. Itt a nagy csapattal szemben két győzelemig tart a párharc, így a harmadik, egyben döntő mérkőzést rendezik majd szerdán Kecskeméten a Mercedes-Benz Sport Akadémia csarnokában, 19 órától.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb