Közélet

350 utas ragadt a peronon, miután a MÁV szerelvényét műszaki hiba miatt nem engedték be Németországba

Kellemetlen élményben volt részük azoknak, akik május 7-én utaztak a Hungária EuroCityvel Németországba. A szerelvény nem megfelelő műszaki állapota miatt a MÁV-Start által kiállított szerelvényt a német személyzet nem vette át, a vonat nem folytathatta útját Hamburg felé, így a vonat körülbelül 350 utassal a fedélzetén a cseh–német határállomáson ragadt, írta meg a Iho.hu tájékoztatása alapján a Szeged365.hu.

NEM MŰKÖDÖTT AZ EGYIK KOCSI LÉGKONDIJA ÉS AZ EGYIK ABLAK FELSŐ, BILLENŐ RÉSZE KITÖRÖTT

Mint a Szeged365.hu megírta, a vonat kísérőszemélyzetének cseréjekor derült ki, hogy az egyik kocsiban nem működik a légkondi, és az egyik ablak felső, billenő része is kitörött. A Deutsche Bahn (DB) személyzete emiatt elutasította a MÁV-Start által kiállított szerelvény átvételét. Az eset miatt körülbelül 350 utas maradt a děčíni állomás peronján azzal, hogy oldják meg a továbbutazást, ahogy tudják.

NEM ELŐSZÖR FORDULT ELŐ HASONLÓ ESET

Az Iho.hu szerint nem ez az első ilyen eset, tavaly nyáron több alkalommal is előfordult, hogy hiányzó kocsi vagy étkezőkocsi miatt nem engedték be Németországba a vonatokat. A DB-nek nem csak a magyar szerelvényekkel vannak gondjaik, a cseh vasúttársaság által kiállított szerelvény is maradt már a děčíni állomáson.

A MÁV-Start közlése szerint, a nemzetközi társvasutak bevonásával azonnal vizsgálatot indítottak az eset kapcsán.

Forrás: szeged365.hu/iho.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb