Mindenmás

Egy ingatlanba berontva, két kutyával végzett egy harmadik Kalocsán, a helyi állatvédők már nem értek oda időben

Hátborzongató esetről számolt be közösségi oldalán a kalocsai Összefogás Az Állatokért Közhasznú Alapítvány: egy kutya berontott egy ingatlan területére, ahol két másik kutyát megtámadott, akik olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy életüket már nem lehetett megmenteni.

Az Alapítvány beszámolója szerint szerda éjszaka rendőri kérésre mentek ki egy bejelentésre: egy gazdás kutya berontott egy ingatlanra és megölt két kutyát, egyikük sajnos azonnal életét vesztette, míg a másikat végül az állatorvos altatta el súlyos sérülései miatt. Mint írták, ez már a második ilyen eset volt egy héten belül.

Az Alapítvány a bejegyzésben leírtak alapján hatékony változást sürget, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő a jövőben. Elmondásuk alapján ugyanis “évente több száz kóbor kutya okoz kisebb-nagyobb gondot a lakosságnak, akiknek az értük elméletben felelős gazdája soha nem kerül elő, és ki tudja hányszor csinálja újra és újra”. “Mikor lesz már végre kötelező kutyákat adásvételi szerződéssel, chippel ellátva tovább adni, nem csak ingyen kutya elvihető. Persze gyakorlatban, törvényileg már most is az. Persze költői kérdés volt” – fogalmazott közösségi oldalán az állatvédő szervezet.

Forrás és fotók: Összefogás Az Állatokért Kalocsa FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb