Mindenmás

Jogerősen is 15 évet kaphat a pirtói gazda, aki agyonverte az egyik munkását a szeszfőzdében

Még 2021 októberében agyonverte 65 éves alkalmazottját egy férfi egy pirtói tanyán lévő szeszfőzdében. Most kiderült, hogy jogerősen is súlyos büntetésre számíthat az elkövető, miután a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség arra tett indítványt, hogy a másodfokon eljáró táblabíróság hagyja helyben a férfi 15 éves büntetését – szúrta ki a 24.hu.

Mint ismeretes, a gazda ittasan gyakran szidta és bántalmazta a 2019 óta alkalmi munkásként foglalkoztatott férfit, akinek egyébként szállást és étkezést is biztosított tanyáján. Azon a napon, amikor a bűncselekmény történt, a férfi szintén ittas volt, amikor vitázni kezdett a munkásával a szeszfőzdében az eladott pálinkáért kapott pár ezer forint miatt. A tulaj a vita hevében ököllel többször is megütötte a munkást, majd egy szerszámnyéllel több tucat ütést mért a földre került férfi testére, fejére és végtagjaira, ezt követően pedig rátaposott és megrugdosta.

A SÉRTETT KESŐBB KERINGÉSI ELÉGTELENSÉG MIATT ÉLETÉT VESZTETTE

A súlyos bántalmazásból eredően a dolgozó egyebek mellett orr-, nyelvcsont- és sorozat-bordatörést szenvedett, és a bántalmazás következtében kialakult heveny légzési-, keringési elégtelenség miatt meghalt. A letartóztatásban lévő gazda beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Kecskeméti Törvényszék 15 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte még márciusban a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt. Az elkövető és védője enyhébb minősítésért és a büntetés enyhítésért fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, és a tettes cselekményét is helyesen minősítette és a kiszabott büntetés enyhítése sem indokolt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb