Mindenmás

Napi szürreál: biciklivel üldözte, majd bozótvágókéssel megsebezte ismerősét a kecskeméti férfi, hogy kétezer forintot lopjon tőle

Nem mindennapi történetet osztott meg a Bács-Kiskun vármegyei rendőrség: egy kecskeméti férfi biciklivel üldözte egyik ismerősét, miután pedig utolérte, először bántalmazta, majd bozótvágókéssel megsértette őt, mindezt azért, hogy az ismerősénél lévő kétezer forintot ellopja – közölte a rendőrség.

Az esetet még 2022. november 26-án délután jelentette be a Kecskeméti Rendőrkapitányságon egy 45 éves helyi nő, mely szerint ismerősét kirabolták Kecskeméten. A rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek, ahol rövid tájékozódást követően a közelben elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 26 éves férfit.

BICIKLIVEL ÜLDÖZTE, BÁNTALMAZTA, MAJD ELVETTE KÉTEZER FORINTJÁT

Mint kiderült, az elkövető az utcán sétálva meglátta ismerősét, akiről feltételezte, hogy lehet nála pénz. Azonnal kerékpárra pattant és kiabált a férfi után, hogy adjon neki pénzt, de mivel ő nem akart, ezért inkább elfutott. Üldözője viszont két keréken gyorsabb volt, így utolérte, ekkor a gyanúsított – R. Gyula kecskeméti lakos – először bántalmazta áldozatát, majd elővett egy bozótvágó kést, amellyel megsebezte az ekkor már földön fekvő sértettet, végül elvette kétezer forintját.

ELKÖLTENI SEM TUDTA A MINIMÁLIS ZSÁKMÁNYÁT

A rablónak még 10 perce sem volt arra, hogy elköltse erőszakos úton szerzett zsákmányát, hiszen a rendőrök gyorsan a helyszínre értek, ahol a bilincs perceken belül kattant a csuklóján. R. Gyulát elfogását követően őrizetbe vették, és jelenleg is letartóztatásban van. A nyomozók a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével és súlyos testi sértés bűntett kísérletével gyanúsítják. Ügyének vizsgálata befejeződött, ellene vádemelést javasolnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb