Közélet

Le a kalappal előttük: 2,2 milliós adománnyal támogatták a kecskeméti kórházat a jótékony vadászok

Ilyen az, amikor a jó ügy érdekében összefognak a Hírös városban: 2,2 millió forint adománnyal támogatta az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályát. A befolyt összegből párásító és oxigén analizátor készüléket vásárolt az intézmény.

NEGYEDIK ALKALOMMAL SEGÍTENEK

Nem ez az első alkalom, hogy a jótékony vadászok támogatást nyújtanak a gyermekosztály kis betegeinek gyógyulásáért, immáron negyedszerre kerül sor adományuk átadására, amely összege most pontosan 2,2 millió forint. Mint az átadón elmondták, a Társaság az első jótékonysági vadászatot 2013-ban szervezték meg Fejér megyében, majd 2019-től vált országossá a kezdeményezés. Tavaly összesen 46,5 millió forintot gyűjtöttek össze a vadászok összefogásával, ebből az összegből 21 kórházat támogattak.

HÁROM ÉVE VÁRT ERRE A LEHETŐSÉGRE AZ INTÉZMÉNY

A gyermekosztály életében azért is volt óriási lehetőség a párásító és oxigén analizátor készülék beszerzése, mert már három éve várt erre a lehetőségre az intézmény, most az adománynak hála, végre meg tudták vásárolni a berendezést, mely segítségével mesterségesen tudják köhögtetni a beteg gyerekeket, ezzel segítve a légutakban felgyülemlett váladék kiürülését.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb