Mindenmás

Egész éjjel dolgoztak többek között a kecskeméti tűzoltók, hogy megfékezzék a ceglédi hulladéklerakóban a lángokat – a tűz oltása várhatóan egész nap tart majd

Visszaszorították a tüzet a Cegléd külterületén lévő hulladéklerakóban, ahol ezerötszáz-kétezer négyzetméternyi területen kapott lángra a szemét szerdán kora este az M4-es autóút szomszédságában. Annak ellenére, hogy visszaszorították a tüzet, az még mindig hatalmas lángokkal ég – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.  

SZERDA KÉSŐ ESTÉRE SIKERÜLT KÖRÜLHATÁROLNI A TÜZET

Mint írták, az egységeknek a késő esti órákban sikerült körülhatárolniuk a tüzet, amely nagyon mélyről és nagy lángokkal égett. A Pest vármegyei katasztrófavédelmi szolgálat irányítása mellett a ceglédi, a szolnoki, a jászberényi, a nagykátai, a dabasi, a szigetszentmiklósi, a váci és a kecskeméti hivatásos, valamint a bicskei önkormányzati, illetve a délegyházi, a farmosi, a fóti és a XVIII. kerületi Lőrinc-Kertváros önkéntes tűzoltói oltották a lángokat.

CSÜTÖRTÖK REGGEL MÉG MINDIG NÉGY VÍZSUGÁRRAL DOLGOZTAK A HELYSZÍNEN

Csütörtök reggel a ceglédi, a nagykátai és a dabasi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és egy vízágyúval dolgoztak a helyszínen, illetve több munkagép földdel takarta be az érintett területet.

KÉT MUNKAGÉPPEL 22 TŰZOLTÓEGYSÉG PRÓBÁLJÁK MEGFÉKEZNI A LÁNGOKAT

Darázs Ágnes, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője elmondta, hogy a korábbi kétezer négyzetméterről ezer négyzetméterre szorították vissza a tüzet, a lángok továbbra is nagyon mélyről törnek fel a szeméttelepen. Két munkagéppel 22 tűzoltóegység próbálja megfékezni a lángokat.

A tüzet mostanra négy vízsugárral és két vízágyúval körülhatárolták, az már nem tud továbbterjedni. A helyettes szóvivő ugyanakkor jelezte, hogy a tűz oltása várhatóan egész nap tart majd.

Forrás: katasztrofavedelem.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb