Közélet

Varázsoljuk együtt szebbé környezetünket: lakossági faápolásra várják a tenni akaró kecskemétieket

Lakossági faápolásra hívja a Vízmű utcai és Izsáki úti véderdőkbe csütörtökön és pénteken a környezetünkért tenni akaró kecskemétieket városunk önkormányzata. Mint szerkesztőségünknek küldött közleményükben írták, a szervezők azt tervezik, hogy faápolás közben az erdőben szétszórt szemetet is összegyűjtik, egyúttal a locsolásról is gondoskodnak.

MÁRCIUSBAN 300 DARAB ŐSHONOS FACSEMETÉT ÜLTETTEK EL

A Kecskemét Megyei Jogú Város vagyonkezelésében lévő Vízmű utcai és Izsáki úti véderdőkben lakossági faápolás lesz csütörtökön és pénteken, a környéken élők bevonásával. Mint írták, a közgyűlés által korábban elfogadott modern szemléletű erdőkezelés keretében márciusban közösségi faültetés volt, amikor is 300 darab őshonos keménylombos facsemete elültetése valósult meg.

LOCSOLNAK ÉS SZEMETET IS SZEDNEK A FAÁPOLÁS MELLETT

Az elültetett facsemeték az éltető tavaszi esők hatására szépen kihajtottak, de a lágyszárúak is megnőttek. Ezért szükség van a facsemeték szakszerű ápolására. A közösségi facsemete ápolás során a 300 darab őshonos keménylombos facsemete ápolásának a szakirányítását az önkormányzat biztosítja. Az ápolandó fafajok között található kocsányos tölgy, vénic szil (az év fája), vadkörte, vadalma és madárcseresznye is. A szervezők azt tervezik, hogy faápolás közben az erdőben szétszórt szemetet is összegyűjtik, egyúttal a locsolásról is gondoskodnak.

HA SZERETNÉL CSATLAKOZNI A PROGRAMHOZ, MUTATJUK A TALÁLKOZÓPONTOKAT

A lakossági facsemete ápolás helyszíne, időpontja:

  • Vízmű utca: 2023. 05.25. 17.00 (Találkozópont: Vízmű u. 34.)
  • Izsáki út: 2023.05.26. 16.00 (Találkozópont: Izsáki út és a Kullai köz sarka)

A szervezők kérik, hogy a facsemete ápolásra vállalkozó lakosok kényelmes munkaruhában jelenjenek meg az időjárási viszonyoknak megfelelően. Lehetőleg hozzanak magukkal a faápoláshoz (fűnyesés, gyomlálás) szükséges eszközöket (sarló, metszőolló, kapa, védőkesztyű, vödör).
Mint írták, előzetes információt lehet kérni a szakirányítótól a 30/2981302-es telefonszámon, illetve kérik, hogy lehetőség szerint a megadott telefonszámon, aki szeretne jönni, jelezze részvételi szándékát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb