Mindenmás

Földrengés volt Romániában hétfő reggel, Magyarországon is érezni lehetett

Ismét földrengés volt Romániában, a 3,4-es erősségű földmozgást Arad közelében regisztrálták hétfő reggel – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A rengés okozta károkról egyelőre nincs információ.

Aradtól nagyjából 16 kilométerre, helyi idő szerint hétfőn 5 óra 25 perckor újabb földrengés történt Romániában – tájékoztatott a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma. A Richter skála szerinti 3,4-es erősségű földmozgást a határ magyarországi oldalán is érzékelhették – közölte a Katasztrófavédelem. Károkról egyelőre nem érkezett bejelentés, egy héten belül ez már a harmadik olyan földmozgás, amit Románia nyugati részén rögzítettek.

MÁRCIUSBAN ENNÉL JÓVAL ERŐSEBB FÖLDRENGÁS RÁZTA MEG ROMÁNIÁT

Mint ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, márciusban ennél jóval erősebb, 4,9-es erősségű földrengés volt Romániában, a rengés epicentruma akkor Targu Jiutól 13 kilométerre észak–nyugati irányban volt, ugyanott, ahol a korábbi földrengések epicentruma is. A földrengést akkor Szerbiában is érezni lehetett, a legtöbb lakossági bejelentés Nišből érkezett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb