Közélet

Ez igen! Több ezer műanyag kupakból alkották meg Mélykúton Petőfi arcképét – a portré jótékonysági árverésen talál majd gazdára

Hihetetlen, mégis igaz!  Több ezer, pontosan 2319 darab műanyag kupakból készítette el Árpád Mária mélykúti könyvtáros Petőfi Sándor portréját. Két hét rekord idő alatt öltött, ha nem is alakot, de arcot a 200 éve született költő, számolt be a hírről Bács-Kiskun vármegye önkormányzata.

A TELEPÜLÉS LAKOSSÁGA HORDTA ÖSSZE A KUPAKOKAT A MAJD KÉT MÉTERES ALKOTÁS MEGVALÓSÍTÁSÁRA

Mint a beszámolóban írták, a majd két méter magas kupak-lego alkotóelemeit a település lakossága hordta össze a könyvtár felhívására. Volt feladata a mosógépnek, mire tisztára mosták a több zsáknyi kupakot. Az óriás portrét pedig gondos odafigyeléssel alkotta meg Mária, időnként még faragta is kupakokat, ahol erre szükség volt. A munkába bevonta Geleta Brigittát is, aki szintén könyvtáros a  közel ötezer fős településen. S hogy mi, vagy ki állt a hatalmas vállalás hátterében? A mélykúti gyerekek!

AZ ALKOTÁST ÁRVERÉSRE BOCSÁJTJÁK: AZ ÖSSZEGET A MÉLYKÚTI GYEREKEKRE FORDÍTANÁK

Az alkotást ugyanis árverezésre bocsájtják abban a reményben, hogy az 50 ezer forintos kikiáltási áron felül talál gazdára a nem mindennapi mű. A bevételből a helyi gyerekek számára szeretnének új játszótéri elemeket vásárolni és emlékezetessé, széppé tenni a nyári táborozás élményét. A különleges Petőfi portré megszólalásig hasonlít a Bács-Kiskun vármegye által lego darabokból készített poétára, de nemes ügyet is szolgál vele az a mecénás, aki értékeli a modernkori művészet lélekkel és szeretettel megtöltött Petőfi alkotását. 

Fotók és forrás: bacskiskun.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb