Közélet

Égig ér a fű Kecskeméten, de a szárazabb idő beálltával fűnyíró traktorokon érkezik a felmentő sereg

A csapadékos májusi időjárás megtette hatását Kecskeméten: városszerte elburjánzottak a fűfélék, magasan hajladozik a toklász, ami nemcsak a szemnek nem szép látvány, de háziállatainkra is veszélyes lehet, írta több kommentelő is a Közösen egy tisztább Kecskemétért Facebook csoportban.

Mint írták, többen a fűnyírást hiányolják Kecskeméten, hogy az alábbi képeken látható helyzet orvoslásra kerüljön:

A SZÁRAZABB IDŐ BEÁLLTÁVAL ISMÉT TELJES KAPACITÁSSAL DOLGOZIK A VÁROSÜZEMELTETÉS

Mint a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. közösségi oldalán írta, az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt csak igen korlátozottan tudták fűnyírási feladataikat ellátni, pedig a fűfélék rohamos növekedésnek indultak. A szárazabb idő beálltával ismét teljes kapacitással dolgoznak, továbbá alvállalkozói segítséget is igénybe vesznek, hogy mielőbb rendezett környezetet biztosítsanak Kecskemét közterületein, mintegy 2.000.000 m2 gyepfelületen.

TÖBB MUNKAFÁZISBAN DOLGOZNAK

Hozzátették, a fűnyírási feladatokat nagyobb gyepfelületeken önjáró fűnyíró traktorral végzik. Ezek a gépek jelentős hatékonysággal dolgoznak nagyobb felületeken, viszont az utcabútorok, lámpaoszlopok stb. környékét egy külön munkafázisban fűkaszával vagy szegélyvágóval végzik munkatársaik. A két csoport nem mindig egyformán halad, akár egy-két nap is eltelhet, a két munkavégzés között.

Hasonlóképp kérik megértésüket a Magyar Közút Zrt.-vel közösen gondozott területeken – a számozott főutak menti zöldsávoknál. Mindkét cég saját ütemterve szerint végzi a munkát, ami nem jelenti azt, hogy egy területen egyidőben lennének jelen.

Forrás és fotók: Közösen egy tisztább Kecskemétért FB/ Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb