Mindenmás

Megszületett az ítélet a Hetényegyházánál halálos vasúti balesetet okozó férfi ügyében

A Kecskeméti Járásbíróság 1 év 4 hónap – végrehajtásban 3 év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre, valamint 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte azt az 59 éves kecskeméti férfit, aki autójával úgy hajtott be egy vasúti átjáróba Hetényegyházánál, hogy előtte nem győződött meg arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű közeledik-e. Emiatt az átjáróban a vonattal összeütközött, és a baleset következtében utasa a helyszínen életét vesztette.

HIÁBA FÉKEZETT A VONAT VEZETŐJE, MÁR NEM TUDTA ELKERÜLNI AZ ÜTKÖZÉST

Az ügy lényege szerint a férfi a feleségével 2022. március 18-án este, személygépkocsijával Kecskemétről Hetényegyháza irányába haladt. A férfi egy földútra kanyarodott, amit vasútvonal keresztezett. A vasúti átjáró sem sorompóval, sem fényjelzővel nem volt biztosítva. A férfi úgy hajtott be a sínekre, hogy nem győződött meg arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű közeledik-e, így nem észlelte a jobbról érkező, szabályosan közlekedő vonatot. A vonatvezető gyorsfékezése ellenére a vonat mintegy 57 km/h sebességgel a személygépkocsi jobb oldalának ütközött, majd az autót mintegy 60 méteren át maga előtt tolva állt meg.

A baleset következtében a feleség olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, de a férfi maga is súlyos sérüléseket szerzett.

Az előkészítő ülésen a férfi a bűnösségét beismerte, a tárgyalás tartásáról lemondott. Vele szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, valamint közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség. 1 év 4 hónap – végrehajtásban 3 év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre, valamint 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélték. Az ítélet jogerős.

Forrás: kecskemetitorvenyszek.birosag.hu

Fotó: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb