Sport

“Olyan csapatot szeretnénk építeni, amely szerethető és őszinte játékot nyújt” – így értékelték a szezont a kecskeméti kosarasok

A Magyar Kupában a 4., míg az élvonalbeli bajnokságban a 7. helyen végzett a 2022-23-as szezonban a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A rutinos kosárlabdázókra és fiatal tehetségekre építő vezetőedző, Forray Gábor szerint sikeres évadot tudhatnak maguk mögött. Wittmann Krisztián csapatkapitány kiemelte a csapategységet, és természetesen a szurkolókat, akik nélkül nem tudtak volna hétről hétre megfelelően teljesíteni a rendkívül kiélezett és intenzív évadban. Így értékelte a klub az idei szezont.

“Az ezt megelőző szezon sikeres szereplése bizonyos szempontból nagy elvárást támasztott a csapattal szemben, és természetesen mi is szerettük volna megmutatni, hogy nem egyszeri, kifutott eredményről van szó” – kezdte évértékelőjét Forray Gábor vezetőedző. Mint mondta, véleménye szerint sikerült bizonyítani, hogy a Kecskeméttel számolni kell.

“BÜSZKE VAGYOK A KLUBRA, A CSAPATRA ÉS A SZURKOLÓKRA”

“Büszke vagyok a klubra, a csapatra, a szurkolókra, mert sikeres volt a 2022-23-as évadunk is. Ne felejtsük az sem, hogy a klub U20-as csapata bejutott a bajnoki döntőbe, ahol a 6. helyet szerezte meg, ami igen szép eredmény. Minden játékosról elmondható, hogy kiváló személyiség mind a pályán, mind a civil életben. Igazolásaink jól illeszkedtek filozófiánkba minden téren. Külön öröm számomra, hogy Kucsera Dániel személyében olyan magyar játékost adtunk a honi kosárlabdának, aki az U23-as szabály alól kikerülve is megállta a helyét az első osztályban. Ezt a tendenciát akarjuk folytatni a jövőben is, és úgy gondolom, jó úton járunk. Nálunk a fiatalok két-három évvel fiatalabbak, mint az U23-as korhatár legmagasabb életkora” – folytatta Forray Gábor.

FONTOS, HOGY LEGYENEK STABIL, KECSKEMÉTI KÖTŐDÉSŰ JÁTÉKOSOK

Hozzátette, ha marad, ha nem ez a szabály a jövőben, akkor is arra fognak törekedni, hogy legyenek stabil, kecskeméti kötődésű játékosaik. Kiemelte, a fokozatosság elve viszont itt különösen fontos, nem lehet elvárni tőlük, hogy ők nyerjék meg a meccseket, vagy hogy cipeljék a csapatot a hátukon. “Mindennek megvan a maga ideje, az idei szezonban nagyon sok értékes tapasztalatot szerezhettek” – mondta el Forray Gábor.

“OLYAN CSAPATOT SZERETNÉNK ÉPÍTENI, AMI SZERETHETŐ, ŐSZINTE JÁTÉKOT NYÚJT”

“Van identitásunk, és ennek mentén dolgozunk tovább következetesen. Az állandóság, a stabilitás biztosítása nagyon nehéz feladat, de az eddigi tapasztalatok alapján ezt mindig sikerült megoldanunk. Azt látjuk, hogy kell frissíteni a keretünkön, és azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a megfelelő kosárlabdázókat, akik tudnak rendszerben gondolkozni és ebben jól teljesíteni. Olyan csapatot szeretnénk építeni most is, amely szerethető és őszinte játékot nyújt, ezzel is kiszolgálva kitartó, lelkes közönségünket” – árulta el a vezetőedző.

“EMELT FŐVEL TEKINTHETÜNK VISSZA A SZEZONRA”

Wittmann Krisztián, csapatkapitány szerint emelt fővel tekinthetünk vissza a szezonra, hiszen mindent megtett a csapat céljaik megvalósításáért, és azért is, hogy minél több örömet szerezzenek a kecskemétieknek. Mint mondta, az elért eredményeket reálisnak tartja.

A FIATAL JÁTÉKOSOK NAGYON SOKAT TUDTAK HOZZÁTENNI AZ EREDMÉNYEKHEZ

“A rájátszásba bekerülés mindig egy alap elvárás a csapattal szemben. A kupában való szereplés is ennek mondható, az talán külön örömre ad okot, hogy ismét a négyes döntőben képviseltük a várost. Csapatkapitányként büszke vagyok a csapattársaimra, és szurkolóinkra is. Közösen értük el az eredményeket. Ezt az utat kell folytatnunk. Jól látszott, ha kollektívan kosárlabdázunk, a saját stílusunkban, akkor bárkit képesek vagyunk legyőzni. Úgy vélem, hogy a keretből a fiatal játékosok rendkívül sokat tudtak hozzátenni az eredményeinkhez, és bízom benne, hogy azokat a tapasztalatokat, amiket most gyűjtöttek, tudják kamatoztatni a jövőben is. Fontos szerepük van nálunk, és nemcsak nálunk, hanem az egész magyar kosárlabdában” – mondta el Wittmann Krisztián.

Hozzátette, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról folyamatos az utánpótlás, így a kecskeméti kosárlabda jövője biztosított, és reméli, még ő maga is sokáig segíteni tud ebben a munkában.

Forrás és fotó: ktekosar.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb