Közélet

Véget ért a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 126. évada, díjakat is átadtak az évadzáró társulati ülésen

Végéhez érkezett a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 126. évada, amely során a teátrum mintegy 300 előadást játszott százezer nézőnek, akik ezt rendre vastapssal jutalmazták. Az évad lezárultával társulati ülést tartottak a színházban.

300 előadás, százezer néző – ilyen számokkal zárult a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 126. évada, ennek okán pedig társulati ülést tartottak a színházban – közölte az intézmény. Az ülésen elsőként Cseke Péter igazgató úr köszöntötte a társulat tagjait, háláját kifejezve, hogy ebben a nehézségekkel tarkított évadban is professzionális munkát végzett a színház mind a 175 művésze, munkatársa.

“Köszönöm a mögöttünk álló évadot a művészeknek, balett-, zene-, énekkari művészeknek, a művészeti ügykezelésnek, a szervezésnek, a nézőtéri kollégáknak, az összes tárnak, technikai és műszaki személyzetnek, a gazdasági osztálynak, a műhelyeknek, minden dolgozónak. Köszönöm, hogy áldozatos munkával végig helytálltatok, és ebben a nehéz időszakban nagy sikerrel, telt házakkal játszottunk” – kezdte beszédét a Kossuth-díjas színigazgató.

DÍJAKAT IS ÁTADTAK AZ ÉVADZÁRÓ ÜLÉSEN

A hagyományokhoz hűen idén is több díjat adtak át az évadzáró ülésen, a társulat szavazatai alapján az elmúlt évad embere Taraczközy Zoltán, Magyar Teátrum-díjas tárvezető és hangosító lett, a Látó Ricsi Emlékdíjat pedig Kovács Levente orgonaművész vihette haza. Két új örökös tagot is avattak a színházban, Cseke Péter igazgatót és Ba Éva súgót. Az idén ötvenedik jubileumát ünneplő Sirkó László színművész Kecskemét Kultúrájáért Díjat kapott a városban hosszú ideje aktívan működő kulturális tevékenységéért. Ahogyan azt korábban mi is megírtuk, a színház balett-tagozatának vezető táncművésze, Szőllősi Krisztina érdemelte ki az évad legjobb táncművésze kitüntetést modern-kortárs kategóriában a Magyar Táncművészek Szövetségétől a tánc világnapján.

LESZNEK OLYAN DARABOK, AMI A KÖVETKEZŐ ÉVADBAN IS MŰSORON MARADNAK

A színház Szente Vajk rendezésében a Kőszívű című musicallel nyitotta meg a 2022/23-as évadot, ez a produkció azóta az 50. előadását is megünnepelte, ami kimondottan különleges egy vidéki színház életében. Az évad többi bemutatója ugyancsak közönségsiker lett, nemcsak a nagyszínházban, hanem a Kelemen László Kamaraszínházban és a Ruszt József Stúdiószínházban is folyamatosan telt házzal futottak az előadások: a Kököjszi és Bobojsza, a Tombol az erény, az Egy hónap falun, A miniszter félrelép, az Utazás a szempillám mögött, a Hattyú, A telefon, a Macbeth és a Luxemburg grófja is.

A felsorolt darabok közül a következő évadban biztosan műsoron marad:

  • A miniszter félrelép
  • Luxemburg grófja, az Elisabeth
  • Kököjszi és Bobojsza
  • Tigris és hiéna

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb