Közélet

Több mint 3 milliárd forintot keresett tavaly a legjobban kereső miniszter: kiderült, mennyit vittek haza a kormánytagok 2022-ben

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kereste 2022-ben a legtöbbet a miniszterek és kormánytagok közül – szúrta ki a kormany.hu-ra feltöltött adatlapot a Szeged365.hu. Mint írták, a honvédelmi minisztert Pintér Sándor követte a listában, a dobogó harmadik fokán pedig Rogán Antal áll, Orbán Viktor miniszterelnök pedig jócskán lemaradva, csak a 13. helyet foglalja el 47,2 milliós jövedelmével.

Mint kiderült, Szalay-Bobrovniczkynek 3 milliárd 61 millió forint külön adózó jövedelme volt, és 31,5 millió forint volt az összevont adóalapja tavaly. A politikus kaszinó érdekeltségekkel és többek között csehországi repülőgépgyárral is rendelkezett, ezekről a tavalyi miniszteri kinevezése után le kellett mondania.

A MÁSODIK PINTÉR SÁNDOR, AKIT ROGÁN ANTAL KÖVET

A második legtöbbet kereső kormánytag Pintér Sándor belügyminiszter volt, aki 633 millió forintnyi jövedelemre tett szert tavaly, ebből 28,5 millió forint volt a miniszteri fizetése. Őt követi Rogán Antal miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter, aki 425 millió forint jövedelmet vallott be az adóhatóságnak, amelynek a nagyobb része a találmányából származik, legalább is a vagyonnyilatkozatában erre utalt.

ORBÁN VIKTOR CSAK A 13. A SORBAN

A 24.hu megjegyzi, hogy hiába kapott az előző nyáron 135 százalékos fizetésemelést Orbán Viktor miniszterelnök, a nyilvános bevételei jóval elmaradnak a legjobban kereső minisztereitől: Orbán 47,2 millió forintos jövedelemről számolt be a tavalyi évvel kapcsolatosan, ami a miniszterelnöki és a képviselői fizetéséből adódik össze. A listában előtte van Szijjártó Péter külügyminiszter és Varga Judit igazságügyi miniszter is. Orbán Viktornál a lista szerint csak Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Semjén Zsolt nemzet- és egyházpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes keres kevesebbet.

Forrás: szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb