Közélet

Kerti cuccok bepakol, ablak becsuk: jövő héten szúnyoggyérítés lesz Kecskeméten

Reszkessetek szúnyogok: 2023. június 22-én, a napnyugta utáni órákban földi úton történő szúnyoggyérítés lesz Kecskemét területén, tudatta szerkesztőségünkkel a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának tájékoztatása alapján a kecskeméti önkormányzat.

Mint írták, az alkalmazott készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

ÍGY KÉSZÜLHETSZ ELŐ A SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRE OTTHONODBAN

A kecskeméti szúnyoggyérítés lebonyolításával megbízott Szerocor Konzorcium arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy:

  • a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.
  • A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
  • A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
  • A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A PANGÓ VIZEKET ÉRDEMES MEGSZÜNTETNI OTTHONAINKBAN

Mint írták, a szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb