Mindenmás

Visszakapta ellopott gépeit egy vállalkozó, mégsem lehetett felhőtlen az öröme: a NAV azonnal lecsapott rá Kecskeméten

Visszakapta ellopott gépeit egy vállalkozó – mégsem lehetett felhőtlen az öröme. Amikor a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság visszaadta a tulajdonosnak az ellopott gépeit, a NAV munkatársai „váratlanul” megjelentek és elfogták a sértettet.

A rendőrség elmondása alapján az egyik lajosmizsei raktárból loptak el 2022. augusztus 15-én ismeretlen elkövetők egy 65 tételből álló útépítéshez használt ipari gépeket. A nyomozás során az ellopott gépek tulajdonosa, úgy nyilatkozott a rendőröknek, hogy azokra korábban támogatást vett fel és az értéke 166 millió forint.

IDÉN FEBRUÁRBAN KAPTÁK EL A LOPÁS KITALÁLÓJÁT ÜLLŐN

A Bács-Kiskun megyei nyomozók a kamerafelvételeket elemezve látták, hogy ismeretlenek kamionra pakolják az ipari gépeket. Az adatgyűjtések és a helyszínen rögzített nyomok alapján a vármegyei rendőrök a főkapitányság „Hírős kommandósaival” idén február 22-én megjelentek Monoron és Üllőn. Előbbi helyszínen 2 férfit fogtak el. Az Üllőn elfogott férfi a rendőrség jelenlegi adatai szerint a lopás kitalálója volt.

EGY ÜLLŐI NYILVÁNOS PARKOLÓBAN MEGTALÁLTÁK A KERESETT PÓTKOCSIT, BENNE A LOPOTT GÉPEKKEL

A bűncselekménnyel gyanúsítható férfiak beismerő vallomást tettek, és az egyik gyanúsított azt is megmutatta, hogy a keresett pótkocsi egy üllői nyilvános parkolóban áll, amiben az ellopott gépek találhatóak. A raktérben a 65 gépből 45-öt találtak meg. További két gépet a későbbiekben még lefoglaltak a nyomozók. A kirendelt szakértő véleménye szerint az ellopott 65 gép összértéke 28,5 millió forint.

KEZDEMÉNYEZTÉK AZ ÜLLŐI FÉRFI LETARTÓZTATÁSÁT

A monori elfogások során őrizetbe vett férfiak bűnügyi felügyelet alatt állnak. Az Üllőn elfogott férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amit az illetékes járásbíróság el is rendelt. A nyomozás során további két üllői férfit is kihallgattak gyanúsítottként a rendőrök, akik a gyanú szerint felpakolták az ellopott gépeket a kamionra.

MÚLT HÉT CSÜTÖRTÖKÖN ADTÁK VISSZA A GÉPEKET A SÉRTETTNEK, ÁM VÁRATLANUL MEGJELENT A NAV IS

Június 15-én a lefoglalt 47 terméket a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai visszaadták a sértettnek Kecskeméten. Az átadást követően azonban nem várt fordulat következett, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói és járőrei elfogták a sértettet. 

AKÁR 8 ÉV LETÖLTENDŐ BÜNTETÉST IS KAPHAT

A NAV ugyanis kiderítette, hogy a támogatásból vásárolt építőipari eszközök a valóságban jóval értéktelenebbek voltak, mint azt a pályázaton részt vevő cég a támogatónak megjelölt. A vállalkozó a pénz nagy részét zsebre tette. A pénzügyőr nyomozók a rendőrség által visszaszerzett munkagépeket lefoglalták és gyanúsítottként hallgatták ki a munkagépeket vásárló, és a gépek rendőrség általi visszaszolgáltatására megérkező tulajdonost. Amennyiben bűnössége beigazolódik, tettéért akár nyolc év letöltendő büntetést is kaphat.

Forrás: police.hu/nav.gov.hu

Fotók: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb