Közélet

Helikopter-leszállópálya helyett bezárás? Helyi civilek tüntettek a kalocsai kórház lehetséges megszüntetése ellen

Tüntetést és aláírásgyűjtést szerveztek helyi civilek csütörtökre a kalocsai kórház megmaradását támogatva, mert elterjedt, hogy be akarják zárni az intézményt – számolt be a hírről az RTL Híradója alapján a 24.hu.

Mint a lap írta, tavasszal felmondtak a nyugdíj mellett dolgozó orvosoknak, vagy azt ajánlották nekik, hogy a 80 kilométerre lévő Kecskeméten folytassák a munkát. A betegeket is Kecskemétre irányították, mivel a városi intézmény a Bács-Kiskun Vármegyei Kórházhoz tartozik. Már akkor az a hír járta, hogy a kórházból elfekvőt akarnak csinálni.

NÉGY ÉVE MÉG ÓRIÁSI FEJLESZTÉSEKRŐL ESETT SZÓ, MÉG HELIKOPTER-LESZÁLLÓPÁLYÁT IS VIZIONÁLTAK A KÓRHÁZ TETEJÉRE

Felidézték, négy éve Paks II. és az épülő új Duna-híd kapcsán még óriási fejlesztéseket jelentettek be: “Tizenkét kilométerre vagyunk a paksi erőműtől. Légvonalban csak tíz. Adta magát, hogy a kalocsai legyen az első lépcsős kórház, hiszen Pakson nincs kórház. A kapacitás a helyi népesség fogyása miatt szintén adott volt, így bejelentették, hogy a kórház hatalmas felújítás előtt áll. Még helikopter-leszállópályát is vizionáltak az egyik épület tetejére” – mondta el az RTL Híradónak Bolvári Ferdinánd, a megmozdulást szervező Békés Kalocsáért Egyesület elnökségi tagja.

KÉT NAP ALATT CSAKNEM EZREN ÍRTÁK ALÁ A PETÍCIÓT

Azóta viszont nagyot fordult a helyzet, és csak a bezárásról érkeznek már hírek. Ezért szervezték a tüntetést is a civilek. Az egyesület támogatói íveit két nap alatt csaknem ezren írták alá. Úgy tudni, hogy a kórház dolgozói, az orvosok és a nővérek is aláírásgyűjtésbe kezdtek.

Forrás: 24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb