Smart Kecskemét

Kényelmesebben utazhatunk Bács-Kiskunban, tíz vadonatúj buszt állít forgalomba a Volánbusz Kecskeméten és környékén

Tíz vadonatúj, korszerű autóbusz áll forgalomba Kecskemét környékén: 3 darab Volvo B6SC-8900 és 7 darab Credobus Econell 12 típusú autóbusz érkezik Bács-Kiskun vármegyébe – közölte a Volánbusz hétfőn.

A Volánbusznál immáron öt éve tartó jármű-fiatalítás program keretében eddig 67 új autóbusz érkezett Bács-Kiskun vármegye közel 300 darabos járműállományába. A flotta most újabb 10 korszerű, dízelüzemű, a legmodernebb Euro6 környezetvédelmi besorolású motorral hajtott autóbusszal frissült, így a Volánbusz a MÁV–Volán-csoport jármű-fiatalítási programjában 2018 óta a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte.

MÁJUSBAN IS KAPTUNK HÁROM ÚJ TÖMEGKÖZLEKEDÉSI ESZKÖZT

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, májusban már jutott három, nagy befogadóképességű, szóló kivitelű Volvo 8900 típusú autóbusz érkezett vármegyénkbe, ezek a járművek Kecskemét vonzáskörzetében álltak forgalomba. Ehhez csatlakozik most hét darab, magyar gyártású, Credobus Econell 12 típusú jármű. A buszok vármegyénken kívül még Csongrád-Csanád és Tolna vármegyékbe – Szegedre és Szekszárdra – is közlekednek majd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb