Mindenmás

Még mindig érezni a pénteki vihar hatását, Lajosmizsén volt, ahol még ma sem volt áram, folyamatosan dolgoznak a helyreállításán

Komoly károkat okozott a vihar Bács-Kiskunban, de Lajosmizsén még ma is érezhető volt a hatása: a helyiek arra panaszkodnak, hogy van olyan hely a városban, ahol még most sincs áram. A problémára egyik olvasónk is panaszkodott, aki arról tájékoztatott minket, hogy a lajosmizsei tanyavilág környékén péntek óta nincs áram.

A pénteki viharból bőven kijutott Bács-Kiskun vármegyének, a tűzoltók vasárnap estig közel kétszázötven esetben avatkoztak be a pénteki viharral kapcsolatosan. Lajosmizsén is komoly károkat okozott a vihar, a vezetékekre dőlt fák áramkimaradást okoztak, volt olyan hely, ahol még hétfőn sem volt áram.

FOLYAMATOS VOLT AZ ÁRAMKIMARADÁS A VÁROSBAN A VIHAR UTÁN

A vihar után, a városban több helyen is áramkimaradások voltak. A település közösségi oldalán megosztották, hogy az MVM szakembereitől milyen választ kaptak a vihar után, mint írják: ,,Az MVM szakembereitől az alábbi tájékoztatást kaptuk: a péntek éjszakai vihar miatt még mindig vannak olyan településrészek, ahol a szolgáltató még nem tudta helyreállítani az áramellátást. Közel 200 településen több ezer fogyasztási helyet érintett az áramszünet. Ezek kijavításán folyamatosan dolgoznak a szakemberek más térségek szolgáltatóinak a bevonásával. A Ceglédi út és az Eötvös utca környéke Nagykőrös felől kapja az áramot, ahol a vihar nagyfeszültségű oszlopokat, vezetékek tett tönkre. Ha ezt kijavították, akkor tudják megkezdeni a Lajosmizsei hibák elhárítását. Ha további információnk lesz, jelezni fogjuk.” – közölte a város.

A VÁROS POLGÁRMESTERE IS BESZÁMOLT A TÖRTÉNTEKRŐL

Vasárnap a város polgármestere, Basky András is beszámolt a fejleményekről közösségi oldalán, amelyből az derült ki, hogy Lajosmizsén mintegy 1320 fogyasztót érintett az áramkimaradás: ,,Friss információ! Az MVM szakemberei folyamatosan dolgoznak a hibák feltárásán, elhárításán, cserélik az eltört oszlopokat, leszakadt vezetékeket. A vásár melletti eltört oszlop is cserélve lett már. A pénteki vihar 120 ezer fogyasztót érintett, Lajosmizsén 1320-at. A legtöbb lajosmizsei lakosnál a holnapi nap folyamán várható, hogy helyreáll a szolgáltatás, de egyedi esetek át csúszhatnak a keddi napra. Az MVM munkatársai mindent megtesznek azért, hogy mielőbb mindenhol helyreálljon a szolgáltatás.” – közölte vasárnap közösségi oldalán a polgármester.

NAGY ERŐKKEL DOLGOZNAK A SZAKEMBEREK, A LEGTÖBB HELYEN HÉTFŐRE MÁR LEHET ÁRAM

A város közösségi oldalán tájékoztatta a lakosokat arról, hogy a szakemberek folyamatosan dolgoznak a probléma elhárításán, a hozzászólásoknál viszont sokan panaszkodnak, hogy még most sincs áram a lakókörnyezetükben. Egyik olvasónk a mizsei tanyavilág környékén panaszkodott az áramkimaradásra, de a hozzászólások között azt is írják, hogy a Kölcsey utcában és a Kossuth Lajos utcán sincs még áram.

Fotó: Lajosmizse város FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb