Mindenmás

Napi prosztó: látás- és mozgássérült embereket fosztott ki egy kecskeméti férfi, most elítélték

A Kecskeméti Járásbíróság 5 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől való eltiltásra ítélte azt a kecskeméti férfit, akikivel szemben kifosztás, valamint készpénz helyettesítő fizető eszközzel való visszaélés miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség – közölte a Kecskeméti Törvényszék.

Az 52 éves kecskeméti férfi még 2022. február 3-án, a délutáni órákban a helyi Akadémia körúton átkísért egy látássérült férfit a gyalogátkelőhelyen. Kis idő elteltével, pár utcával arrébb ismét megszólította, majd közölte vele, hogy a közeli élelmiszerüzletben hagyott pénztárcáját megtalálta és visszahozta. Ezután kérte a férfit, hogy nyissa ki a táskáját, hogy beletegye. A sértett ellenőrizte, hogy valóban elhagyta-e a pénztárcáját, hamar megbizonyosodott róla, hogy az bizony ott van a táskájában. Ekkor a férfi, kihasználva, hogy a sértett látássérült, kikapta a táskában lévő pénztárcát, a benne található bankkártyával és személyi okmányokkal együtt.

NEM EZ VOLT AZ EGYETLEN BŰNCSELEKMÉNY, AMIT ELKÖVETETT

A férfinak azért is kellett a bíróság előtt felelnie, mert 2022. márciusában két mozgássérült férfitől, valamint egy 67 éves nőtől különböző értékeket (készpénzt, bankkártyát és ékszert) vett el. Az így okozott kár 268.000 forint volt, amely csak részben térült meg. A férfit – aki többszörös, egyben különös visszaesőnek számít – korábban többször elítélték rablás és lopás miatt. Az ítélet nem jogerős.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb