Közélet

Újabb gyilkosság Jánoshalmán? Bányai Gábor tiszta vizet önt a pohárba

Alaptalannak és félelemkeltőnek nevezte Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője azokat a közösségi médiában terjedő pletykákat, miszerint a hétvégén, alig egy hét leforgásán belül újabb gyilkosság történt volna Jánoshalmán, írta meg a képviselő közösségi oldalán.

Június 18-án, vasárnap hajnalban egy jánoshalmi idős nőt holtan találtak, akit a gyanú szerint  egy 23 éves férfi ölt meg, miután betört hozzá és a 80 éves asszony tetten érte. Alig telt egy hét a tragédia óta, a közösségi médiában újabb Jánoshalmán történt gyilkosságról szóló hír kezdett el terjedni. Június 24-én, szombaton ugyanis a reggeli órákban Jánoshalmán a Kistemető utcában lévő ingatlanban holtan találtak egy férfit.

A PLETYKÁK ÉS FÉLELEMKELTÉS MEGELŐZÉSE ÉRDEKÉBEN POSZTOLT A KÉPVISELŐ

“Szükségesnek tartom az újabb, a városunkban “esetleg” történt gyilkosságról szóló pletykák és a félelmek elterjedése ellen, hogy Bácska Gyöngye – Jánoshalma lakosai részére az alábbi rendőrségi közleményt továbbítsam, kezdte posztját Bányai Gábor. Ezt követően a politikus a rendőrségi közleményt idézi, melyben hivatalosan is megerősítést nyer, hogy nem történt újabb gyilkosság a településen. Az alábbiakban a képviselő által is megosztott rendőrségi közleményt idézzük:

A RENDŐRSÉG KIZÁRTA AZ IDEGENKEZŰSÉGET

“A rendőrség Tevékenység Irányítási Központjába bejelentés érkezett, mely szerint 2023. június 24-én a reggeli órákban Jánoshalmán a Kistemető utcában lévő ingatlanban T. Attilát (58 éves) holtan találták. Az elsődleges orvosi vélemény, valamint a helyszín körülményei nem zárták ki az idegenkezűséget, ezért szemlebizottság érkezett a helyszínre. Az elvégzett helyszíni- és halottszemle során, megállapítást nyert, hogy az elhalt személy halála természetes úton következett be, az idegenkezűség kizárható. Az eljárás továbbiakban közigazgatási hatósági eljárás keretein belül kerül lefolytatásra” – olvasható a rendőrségi közleményben.

Forrás: Bányai Gábor FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb