Mindenmás

Ötezer négyzetméteren égett a hulladéktároló Kecskeméten, a tűzoltók órákon keresztül oltották

Tűz ütött ki a Kecskemét külterületén található hulladéktárolóban vasárnap éjszaka – közölte a Bács-Kiskun vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A Kisfái tanya közelében valamivel éjfél után keletkezett a tűz, a kecskeméti és kiskunfélegyházi tűzoltók órákon keresztül oltották a tüzet.

Nagyjából ötezer négyzetméteren lángolt a hulladék a Kecskemét külterületén lévő hulladéktároló területén vasárnap éjszaka, a tűz valamivel éjfél után keletkezett. Az oltást a kecskeméti és a kiskunfélegyházi tűzoltók kezdték meg, később a szolnoki és a ceglédi egységek is csatlakoztak hozzájuk. Összesen hat vízsugárral és egy vízágyúval sikerült megfékezni a lángokat, a munkálatokat több erőgép is segítette. A katasztrófavédelmi mobil labor, miután a helyszínre érkezett, méréseket végzett, ezek során sehol sem mutattak ki a levegőben egészségügyi határértéket meghaladó veszélyesanyag-koncentrációt. A tűzesetnél senki nem sérült meg. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint végül hajnali 3 óra 15 perckor sikerült eloltani a lángokat.

HALÁLOS BALESET IS TÖRTÉNT VASÁRNAP ÉJSZAKA KECSKEMÉTNÉL

Hármas tragédia történt az éjszaka, miután egy személyautó átrepült a szalagkorlát felett, majd egy másiknak ütközött. A rendőrség hajnal 1 előtt két halálos áldozatról és két sérültről adott hírt, idő közben azonban három főre emelkedett a balesetben elhunytak száma. A rendőrség egész éjszaka teljes útlezárás mellett helyszíneltek az említett területen, reggel 6 után azonban befejezték a helyszínelést, a sztráda azóta ismét járható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb