Közélet

“Az ország legszebb gyermekpszichiátriája lett a miénk” – átadták a kecskeméti kórház színes mesefigurákkal díszített belső tereit

“A kecskeméti lett az ország legszebb gyermekpszichiátriai szakrendelője” – írta közösségi oldalán Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház, miután 2023. július 3-án ünnepélyes átadó keretében bemutatták a Poli-Farbe Kft., bócsai festékgyár 5 millió forintos adományából, a Kecskemétfilm Kft. figuráival igazi mesevilággá alakított Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Szakambulancia és Gondozó épületének belső tereit.

SZÍNES MESEFIGURÁK VARÁZSOLJÁK IGAZI GYERMEKVILÁGGÁ AZ ÉPÜLETET

Az intézmény tájékoztatása szerint a kórház kecskeméti székhelyén belül a gyermekpszichiátria tavaly márciusban kapott különálló, új épületet, amely idén a Poli-Farbe Kft. 5 millió forintos adományából, és a Kecskemétfilm Kft. mesefiguráival igazi gyermekvilággá alakulhatott. A faldekorációs munkálatok összesen fél évet vettek igénybe a tervezéstől a teljes körű kivitelezésig.

A KÓRHÁZ DOLGOZÓI A TERVEZŐGRAFIKUSOKKAL EGYÜTT ALKOTTÁK MEG A MESEALAKOKAT

A kórházi részleg szakdolgozói, pszichiáterek és terapeuták a tervezőgrafikusokkal együtt alkották meg a ma már a rendelőintézet falain látható mesealakokat. A színválasztás sem véletlen, új, inspiráló színek kerültek a falakra, amelyek ugyanúgy az odalátogató gyermekek terápiás céljait segítik előre mozdítani, mint a mesefigurák.

“A MESÉK ÉLETRE SZÓLÓ ÚTRAVALÓT ADHATNAK A GYEREKEKNEK”

“A belső terek kialakításában és a gyönyörű dekoráció megvalósításában is aktívan részt vehettek az itt dolgozó munkatársak. Közös álmunk vált mostanra valósággá! Mindenkinek nagyon köszönjük, aki ebben segített! Ez a környezet, amiben ezentúl fogadni tudjuk a pácienseinket, barátságos, megnyugtató, bizalomkeltő, tényleg meseszép. Továbbá lehetőséget ad arra is, hogy egy nehezebben verbalizáló gyermekkel elindíthassuk a beszélgetést a mesefigurák segítségével, vagy akár nehezebben elmondható titkokra is fény derülhessen. A meséken keresztül ősi bölcsességek, egész életre szóló útravalók adhatók át – fogalmazott Dr. Csenki Dorina gyermekpszichiáter szakorvos, aki azt is elmondta, mióta felkerültek a rajzok, történetek a falakra, észrevehetően nyugodtabban, csendesebben várakoznak a gyerekek, hiszen annyi intenzív képi élmény éri őket, hogy mire végigjárják a teret, már sorra is kerülnek.

UGYANAZOK AZ ALKOTÓK TERVEZTÉK A MESEVILÁGOT, AKIK A CSECSEMŐOSZTÁLY DÍSZÍTÉSÉT IS

Boros Anikó és Zsoldos Csaba grafikusművészek nem először terveztek mesevilágot, hiszen nekik köszönhető a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály Csemetedoki Projekt keretében megvalósult terápiás díszítés is, amelyet Mikulás Ferenccel, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezetőjével együttműködve álmodtak anno a vármegyei kórház falaira.

“AZ ORSZÁG LEGSZEBB GYERMEKPSZICHIÁTRIÁJA LETT A KECSKEMÉTI”

Dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház intézményvezetője, főigazgatója elmondta, a kórház életében már az is hatalmas előrelépés volt, hogy megépült egy különálló épület a gyermekpszichiátriai szakrendelés számára. A Poli-Farbe Kft. támogatásának köszönhetően pedig az ország legszebb gyermekpszichiátriája lett a kecskeméti. “Ilyen körülmények között öröm dolgozni, és könnyebb a gyógyulás is. A Poli-Farbe nem először támogatta intézményünket, 2019-ben közel 5.000 m2 falfelület festéséhez elegendő festéket biztosított számunkra, illetve 1 millió forint adományt nyújtott egy lézergép megvásárlásához. Hálásan köszönjük, hogy mindig számíthatunk rájuk” – fogalmazott a főigazgató.

Forrás és fotók: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb