Mindenmás

Idén már több, mint 860 alkalommal riasztották a tűzszerészeket, nemrég Kecskeméten is akadt dolguk, ahol egy repeszgránát került elő

Közel 900 riasztást kaptak már idén a tűzszerészek, nemrég, nagyjából egy hónapja pedig Kecskemét-Kadafalva városrészébe is riasztották őket: a Csalánosi erdő közelében, nem messze a játszótértől egy második világháborús eredetű, 7,5 cm-es német repeszgránát került előközölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede Facebook-oldalán.

Kecskemét-Kadafalva városrészében, a Csalánosi-erdő közelében egy második világháborús eredetű, 7,5 centiméteres német repeszgránát került elő június elején. A robbanóeszköz nem tartalmazott gyújtószerkezetet, a gránátot a katonák a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították. Nem volt szükség állampolgári korlátozások bevezetésére a tűzszerész művelet végrehajtásához – közölte a Magyar Honvédség.

A LEGTÖBB BEJELENTÉS FEJÉR VÁRMEGYÉBŐL ÉRKEZETT

Több mint kétezer, jellemzően második világháborús eredetű katonai robbanótestet és kétezer gyalogsági lőszert kezeltek a tűzszerészek, ezek össztömege meghaladta a 6,7 tonnát. Hozzátették: a legtöbb bejelentés Fejér vármegyéből érkezett, 169 alkalommal hívták a katonákat feltételezett robbanóeszközhöz, ebből 35 eset igényelt azonnali intézkedés. Kiemelték, hogy júliusban 128 rendőrségi bejelentéshez vonultak ki a tűzszerészek, ebből 31 esetben volt szükség az állampolgárok biztonsága érdekében soron kívüli intézkedésre. A júliusban előkerült közel 1500 kilogramm súlyú, több mint 300 darab robbanóeszközt és 170 darab gyalogsági lőszert több mint 55 kiló robbanóanyag segítségével semmisítették meg a katonák.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb