Mindenmás

Pofánk leszakad: 300 forintért rugdostak össze egy férfit az egyik kecskeméti temetőben, most letartóztatták az elkövetőket

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 28 éves és egy 33 éves kecskeméti férfinak, akiket rablással gyanúsítanak. A két férfi az ügy sértettjét július 5-én rántotta be a temető sírkertjébe, majd követelték, hogy adja át az értékeit. Miután a sértett nem adott át semmit, összeverték, majd a nála talált 300 forinttal távoztak a helyszínről.

A Kecskeméti törvényszék arról tájékoztatott, hogy megalapozott gyanú szerint a férfiak 2023. július 5-én, a délutáni órákban egy kecskeméti temető mellett található utcában – előzetes megszólítás nélkül – berántottak egy férfit – az ügy sértettjét – a sírkertbe, és az értékeit követelték tőle. Mivel a sértett nem adott át semmit, a két férfi földre lökte, majd többször megrugdosta, amely következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Ezt követően átkutatták a ruházatát, majd az abban talált 300 forinttal a helyszínről elmenekültek. A járásbíróság a többszörösen büntetett előéletű férfiak letartóztatását a jelenlétük biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének, illetve meghiúsításának, valamint a bűnismétlésnek a veszélye miatt rendelte el. A bíróság döntése egyikük esetében sem végleges.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb