Közélet

Kitüntetésben részesült a Polgárőr Egyesület jakabszállási elnöke az országos polgárőr napon, 66 ifjú kolléga pedig fogadalmat tett a lakiteleki Hungarikum Ligetben

Közel másfél ezer polgárőr vett részt az országos polgárőr napon július 8-án a lakiteleki Hungarikum Ligetben. Az ünnepen elismeréseket és kitüntetéseket adtak át, valamint ifjú polgárőrök is fogadalmat tettek – közölte a rendőrség.

A polgárőrség országos ünnepén a polgárőrök munkáját méltatta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke, Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos, dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy egy polgárőr akár egyenruhában van, akár éppen nélküle, mindig készenlétben áll. Hangsúlyozta, hogy béke nincs erős hadsereg, rendőrség és polgárőrség nélkül, és a jól szervezett polgárőrség garancia arra, hogy béke legyen az országban – mert rend a lelke mindennek.

A POLGÁRŐRSÉG A RENDSZERVÁLTÁS SIKERTERMÉKE

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke arról beszélt, hogy a polgárőrség a rendszerváltás sikerterméke, ezért is különösen értékes helyszín a Hungarikum Liget, ahol 10-11 éve a lovas polgárőrség is megalakult. Hangsúlyozta, hogy a polgárőrség megérdemli az ünneplést, hiszen helytállt a Covid, az orosz–ukrán háború, az energiaválság és az illegális migráció sújtotta időkben. Az elnök hozzátette, hogy a kormány és a Belügyminisztérium támogatásának köszönhetően a polgárőrség csúcsra jár: a tavalyi volt a szervezet legsikeresebb éve több mint 2 milliárd forintos költségvetéssel és 10 millió szolgálati órával.

66 IFJÚ POLGÁRŐR TETT FOGADALMAT, KÖZÜLÜK 22-EN BÁCS-KISKUNBAN ÁLLNAK SZOLGÁLATBA

Dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes ünnepi beszédében elismerő szavakkal illette a polgárőrséget, kiemelve az előző évi 10 millió szolgálati és a 393 ezer határvédelemben töltött órát, mialatt 271 ezer esetben akadályozták meg azt, hogy illegálisan lépjenek hazánk területére. A köszöntők után 66 fiatal polgárőr tett fogadalmat, közülük 22-en Bács-Kiskun vármegyében teljesítenek szolgálatot a jövőben. Az OPSZ elnöke a Polgárőrmozgalomban hosszú évek óta végzett tevékenysége elismeréseként, a Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozata kitüntetésben részesítette Pomozi Sándor Attilát, a Polgárőr Egyesület Jakabszállás elnökét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb