Közélet

A státusztörvény elfogadása után csak romlik a helyzet: közel hétszáz új tanári álláshirdetést adott fel a Belügyminisztérium két hét alatt

A nemrégiben elfogadott státusztörvény miatt egyre több tanár adja be felmondását, a belügyminisztériumi hirdetések száma hétfőre 2342-re ugrott, így az elmúlt két hétben közel 700-zal nőtt – írja az Index. A Belügyminisztérium álláshirdető honlapján jelenleg 27 tanári állásra lehet pályázni Kecskeméten.

Az előző héten mi is beszámoltunk róla, hogy megszavazták a parlamentben a státusztörvényt. Az új jogállási törvény leginkább a szabadságolásokra és az illetményre fókuszál, és ezek váltották ki a legnagyobb felháborodást is a tömegekből. A státusztörvény 2024. január 1-től lép életbe, de az erről szóló megfelelő tájékoztatást az érintettek 2023. szeptember 15-ig megkapják.

EGYRE AGGASZTÓBB A TANÁRHIÁNY, JELENLEG 2400 PEDAGÓGUST KERESNEK

Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő vette észre, hogy a Belügyminisztérium álláshirdető honlapján hétfő délben már 2342 tanárhirdetés szerepelt. Ez keddre az oldal keresési eredményei alapján még tovább, 2445-re nőtt – szúrta ki az Index. A tanítóhirdetések száma kedden 1117, az óvodapedagógusoké 843 volt. Azok, akik július 15-e és augusztus 1-je között adják be a felmondásukat, azok a pedagógusok már nem kezdik el az új tanévet. Akadnak olyanok is azonban, akik kivárják a szeptember 15-i szerződésmódosításokat, és majd csak azt követően adják be felmondásukat. A Belügyminisztérium álláshirdető honlapján lekérhető, hogy mennyi tanári álláshirdetés van ebben a pillanatban: Kecskeméten 27 darab tanári álláshirdetést lehet találni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb