Közélet

Maratoni, háromnapos kormányülést tarthat Orbán Viktor a NATO-csúcsról és a háborúról

Háromnapos kormányülés jöhet a héten, a tervek szerint Orbán Viktor miniszterelnök ekkor számol be a NATO-csúcson történtekről, ami egyébként jelenleg is zajlik. A svéd NATO-csatlakozási folyamat eredményeiről, valamint az ukrajnai háborúról is szó eshet majd – írja az ATV kormányzati források alapján.

Még a héten háromnapos kihelyezett kormányülést hívhatnak össze, az előzetes tervek szerint ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök ekkor számol be a részvételével zajló NATO-csúcson történtekről, a svéd NATO-csatlakozási folyamat eredményeiről, valamint az ukrajnai háborús helyzet értékeléséről is. A miniszterelnök ma reggel utazott Vilniusba a NATO csúcstalálkozójára, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel. Az ATV-t kormányzati források arról tájékoztatták, hogy:

a kormány háromnapos kihelyezett ülést tervez, és a vilniusi NATO-csúcsról hazaérkező miniszterelnök ekkor ad tájékoztatást a kabinetnek a csúcstalálkozón történtekről, az ukrajnai háború értékeléséről, valamint a svéd NATO-csatlakozási folyamat állásáról is.

– írja az atv.hu

FONTOS GAZDASÁGI KÉRDÉSEK IS SZÓBA JÖHETNEK

A kormányülésen jó eséllyel áttekinthetik a legfontosabb gazdasági kérdéseket, illetve az EU-költségvetés kérdését és az uniós források helyzetét is. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter ez ügyben az Indexnek azt nyilatkozta, hogy akadálymentes a 2014–2020-as időszak forrásainak biztosítása, a nyertes pályázóknak decemberig kell végezniük az elvégzett beruházásaik utáni papírmunkával. Ugyanakkor Magyarország még jövőre is elszámolhat az Európai Bizottsággal, sőt a hétéves ciklus záródokumentuma minden bizonnyal 2025-re marad.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb