Közélet

Megkezdődött a háromnapos kihelyezett kormányülés

Háromnapos kormányülés jöhet a héten, a tervek szerint Orbán Viktor miniszterelnök ekkor számol be a NATO-csúcson történtekről, ami egyébként jelenleg is zajlik – számoltunk be róla kedden. A maratoni kormányülés meg azóta el is kezdődött, a kormány tagjainak egy része már szerda este megérkezett Sopronbánfalvára.

Kedden az atv.hu információ alapján számoltunk be róla, hogy a magyar kormány háromnapos rendkívüli ülésre készülhet közvetlenül a vilniusi NATO-csúcs után. Az ülés legfőbb témái a kétnapos csúcstalálkozó döntései mellett az ukrajnai háború és Svédország NATO-csatlakozása lesznek. Mint azóta kiderült, a kihelyezett kormányülést Sopronbánfalván tartják, erről elsőként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter posztolt pár képet Facebook- oldalára arról, hogy megérkezett a városba. Mint a bejegyzésben olvasható:

,,NATO-csúcs után újra itthon, a következő két nap kormányülés. Bonyolult és veszélyes nemzetközi helyzetben vagyunk, meg kell védenünk magunkat, a biztonságukat, a munkahelyeket és az értékeinket.”

– írja posztjában a külügyminiszter.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb