Közélet

A gyilkosság után még visszatért a tett színhelyére, hogy magához vegyen egy esernyőt – beismerő vallomást tett a férfi, aki megölt egy fiatal nőt Budapesten

Teljes körű feltáró jellegű beismerő vallomást tett az a kedden elfogott férfi, aki a gyanú szerint múlt csütörtökön egy XIII. kerületi társasházban megölt egy 27 éves nőt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője doorstep sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

HAJTÓVADÁSZATOT INDÍTOTTAK AZ ELKÖVETŐ ELLEN

Csécsi Soma elmondta, hogy a rendőrök egy július 13-án késő este érkezett bejelentés alapján találtak holtan egy nőt a Véső utcai társasház egyik lakásában. Az idegenkezűség gyanúja azonnal nyilvánvaló volt, a BRFK emberölés miatt indított nyomozást. Ezután gyorsan látókörükbe került egy 35 éves férfi, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki és hajtóvadászatot indítottak – ismertette a szóvivő.

ÖT NAP UTÁN, KEDDEN KAPTÁK EL A FÉRFIT

Kifejtette, kedden délben kaptak bejelentést arról, hogy a férfit a harmadik kerületi Római-parton látták; a terület átvizsgálása után elfogták, majd előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és kezdeményezték letartóztatását. Az elfogásról egy videót is közzétett a rendőrség:

ELŐSZÖR ÖNGYILKOS AKART LENNI A GYILKOSSÁGOT KÖVETŐEN

A szóvivő kitért arra: a férfi a beismerő vallomása során azt is közölte a rendőrökkel, hogy a bűncselekmény elkövetése után öngyilkossági szándékkal az Északi összekötő vasúti hídra ment, de végül nem lett öngyilkos. Ezután egy, az elfogása helyszínéhez közeli romos épületben bujkált.

A GYILKOSSÁG UTÁN MÉG VISSZATÉRT A TETT SZÍNHELYÉRE

Csécsi Soma megdöbbentő tényként közölte, hogy a férfi – vallomása szerint – a bűncselekmény elkövetése után az esős időjárást észlelve még visszatért a tett helyszínére, ahol a meggyilkolt nő feküdt, és magához vett egy esernyőt.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb