Közélet

Novák Katalin is megcsinálta: a köztársasági elnök is átúszta a Balatont vasárnap

A szombati nap helyett ma rendezték a 41. Balaton-átúszást, amelyen Magyarország köztársasági elnöke, Novák Katalin is részt vett. Az úszás eredetileg tegnap lett volna, de az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos időjárásra való tekintettel lefújta.

Szombatról vasárnapra halasztották, ma reggel pedig elindították a 41. Lidl Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között. Az eseményt azért kellett elhalasztani, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint aznapra zivatarokat vártak. A szervezők tettek egy komoly engedményt is: a szombatra leadott nevezések érvényesek voltak vasárnapra is, aki viszont valamiért mégsem tudott elmenni, és péntek délután három óráig lemondta a részvételét, annak a teljes nevezési díját visszafizették – írja a HVG. A szervezők szombati tájékoztatása szerint több, mint 11.000 amatőr sportoló rajtolt a három versenyszám valamelyikében. A klasszikus, Révfülöp-Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távot 9.500-an tervezik teljesíteni.

IDÉN NOVÁK KATALIN IS TELJESÍTETTE A TÁVOT

Az idén Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke is teljesítette a távot férjével, erről a verseny után egy galériát is közölt Facebook-oldalán. A bejegyzésben egyébként megköszönte a remek szervezést és gratulált mindenkinek, aki sikerrel vette a távot. A fotókat mutatjuk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb