Közélet

Novák Katalin: holnaptól nem lesz női minisztere a kormánynak

Hétfőn reggel közösségi oldalán búcsúzott el Novák Katalin köztársasági elnök Varga Judittól. Az igazságügyminiszter ugyanis augusztus elsejétől átadja az igazságügyi tárca vezetését Tuzson Bencének – írja az Index.

“Holnaptól nem lesz női minisztere a kormánynak” – írta ma reggel közösségi oldalán Novák Katalin, melyben elbúcsúzott Varga Judit igazságügyminisztertől. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Varga Judit július 31-i határidővel mondott le igazságügyi miniszteri pozíciójáról, utódja Tuzson Bence lesz, aki a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára. Mint az Index írta, az új igazságügyi miniszter kedden tette le az esküt az Országgyűlésben, Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszterrel együtt.

ÚJ POZÍCIÓBAN FOLYTATJA AUGUSZTUS ELSEJÉTŐL

Ezt követően a Kövér László házelnök által benyújtott javaslat alapján augusztus 1-jei hatállyal megválasztják Varga Juditot az Európai Ügyek Bizottságának elnökévé. Ezzel kapcsolatban korábban a Magyar Nemzetnek elmondta: „Azt hiszem, az a helyes, ha az igazságügyi tárca vezetését átadom olyannak, aki erre száz százalékban tud koncentrálni.” Mindezek után hétfőn Novák Katalin a közösségi médiában búcsúzott kollégájától, valamint megragadta az alkalmat arra is, hogy felhívja a figyelmet a női politikusok fontosságára is. “Köszönet Varga Juditnak a szolgálatért, erőt, kitartást a folytatáshoz neki és utódainak is! A nőkre is szükség van a magyar közéletben!” – írta bejegyzésében a köztársasági elnök.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb