Mindenmás

Tüzes hétfő: ismét felcsaptak a lángok Kecskemét közelében, egy villanyoszlopról leszakadó vezeték miatt gyulladt meg a száraz fű az 5-ös főút mellett

Jutott egy újabb tűzeset hétfőre, ráadásul ez is az 5-ös főút mellett történt. Ezúttal egy élőállat-szállító kamion döntött ki egy villanyoszlopot tolatás közben, melynek következtében lángra kapott a száraz fű – közölte a Bács-Kiskun vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Tolatás közben kidöntött egy villanyoszlopot egy élőállat-szállító kamion Kecskemét külterületén, az 5-ös főút és a Budai utca kereszteződésének közelében, majd vélhetően a leszakadt magasfeszültségű vezeték meggyújtotta a száraz füvet és gazt az ottani hobbi telkeken. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a kecskeméti és a ceglédi hivatásos tűzoltók öt vízsugárral, valamint kéziszerszámokkal körülhatárolták, majd eloltották a mintegy másfél hektár területre kiterjedő lángokat. A tűzoltást nehezítette az erős szél. Az állatok nem sérültek meg, és a kamionban sem keletkezett kár.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb