Közélet

Mert kétkeréken jó csak igazán közlekedni: új kerékpárpumpa-állomással büszkélkedhet Kiskunhalas

Kiskunhalason az elmúlt években több olyan fejlesztés is megvalósult, melynek köszönhetően idén már második alkalommal vehette át a „Kerékpárosbarát Település” címet Fülöp Róbert, a település polgármestere, számolt be a hírről közösségi oldalán Bányai Gábor országgyűlési képviselő.

Mint írta, Kiskunhalason:

  • elkészült több mint 2 kilométer új belterületi kerékpárút,
  • egyre több munkahely büszkélkedhet a „Kerékpárosbarát Munkahely” címmel,
  • most pedig elkészült egy új kerékpárpumpa-állomás a Semmelweis téren, melyhez a Ganzair Kompresszortechnika Kft. egy MICHELIN kompresszort ajánlott fel a városnak.

MÁR A SEMMELWEIS TÉREN IS LEHETŐSÉG LESZ A PUMPÁLÁSRA

Kiskunhalas az elmúlt esztendőkben komoly kerékpárút bővítést hajtott végre, ennek köszönhetően már a vasútállomástól egészen a Semmelweis kórházig kiépített hálózattal rendelkezik. Sokan járnak kerékpárral munkába, a boltba, de sportolási céllal is gyakran nyeregbe pattannak a halasiak. Eddig jellemzően csak a benzinkutakon működött motoros pumpa, ám mostantól ha véletlenül leenged a gumi, már a Semmelweis téren is lehetőség lesz a pumpálásra. Az új berendezés közvetlenül a kerékpárút mellett, a piaci parkoló közelében lett felállítva – írta meg a Halasmédia.

HAMAROSAN KERÉKPÁROS SZERVIZPONT IS LÉTESÜL

Sőt, mint a képviselő tudatta, hamarosan egy kerékpáros szervizpont is létesül a városközpontban, mely a kiskunhalasi Rotary Club adománya lesz. Hozzátette, további kompresszoros állomások kialakítását is tervezik a város több pontján.

Forrás: Bányai Gábor országgyűlési képviselő FB/halasmedia.hu

Fotók: Bányai Gábor országgyűlési képviselő FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb