Közélet

Közeleg augusztus 20-a: mutatjuk nemzeti ünnepünk hivatalos programját Kecskeméten

Közeleg augusztus 20-a, az Államalapítás és Szent István Napja, valamint a Magyarok Kenyere Ünnep. Ebből az alkalomból Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete augusztus 20-án, 18 órától közös megemlékezésre és kenyéráldásra várja a kecskemétieket a Szent István szobor előtti területre.

Mint a kecskeméti önkormányzat szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében írta, az eseményen ünnepi beszédet mond dr. Berényi Tivadar, a Keresztény Értelmiségiek Szövetség kecskeméti elnöke, valamint a Magyarok Kenyere programot Göbölyös Károly, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete vidékfejlesztésért felelős alelnöke ismerteti.

KENYÉRÁLDÁS ÉS KOSZORÚZÁS

Ezt követően kerül sor a kenyéráldásra, Feczák László görögkatolikus lelkész, dr. Finta József érseki helynök, rk. plébános, Hajduch-Szmola Patrik evangélikus lelkész, dr. Róna Tamás rabbi, Varga Nándor református elnöklelkész közreműködésével. A megemlékezés során a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület közreműködésével helyeznek el koszorút a Szent István szobornál.

ZENEI MŰSOROK KÍSÉRIK A MEGEMLÉKEZÉST

Az ünnepi műsort továbbá Sasvári Sándor színművész, énekes, a Kecskeméti Kodály Iskola Néptánc Tanszakának jelenlegi és egykori növendékei, valamint a Zönge Zenekar műsora színesíti.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb