Közélet

Még az idén megindulhat a tervezésre irányuló közbeszerzési eljárás: Kecskemét térségét érintő beruházásokról döntöttek Lázár Jánosék

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) tájékoztatása szerint mintegy kéttucat kormányzati beruházásról döntött a kormány júliusban, melyből 19-nél már a harmadik negyedévben megindul a tervezésre irányuló közbeszerzési eljárás. A beruházások érintik Kecskemétet is – írta meg az Index.

MÉG IDÉN ELINDULHATNAK A KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSOK

Összesen 24 projekt megindításáról döntött a kormány júliusban – erről az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) tájékoztatta a Világgazdaságot. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az érintett beruházásoknál megkezdődhetnek a tervezésre irányuló közbeszerzési eljárások. A portál szerint nem távlati tervekről van szó, ugyanis 24 fejlesztésből 19-nél már az idei, harmadik negyedévben megindul a tervezésre irányuló közbeszerzési eljárás.

A CÉL AZ IPARI INFRASTRUKTÚRA FEJLESZTÉSE

A beruházások Kecskemét térségét is érintik és az ipari infrastruktúra fejlesztését célozzák meg. Mint a lap írta, a Kecskeméti Ipari Park fejlesztésével összefüggésben a közútfejlesztési beruházásokról kormányhatározat jelent meg. Ez kimondja, hogy egy eljárás (három részben) keretében indul meg a tervezők kiválasztásának feltételes közbeszerzése. A projekt tartalmazza:

  • az 5. számú főút négynyomúsítását 2,5 kilométer hosszan,
  • a 44. számú főút négynyomúsítását 4,5 kilométer hosszan,
  • valamint egy új nyomvonalon vezetett 3,5 kilométeres út tervezését az 52. számú és az 541. számú főutak között.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb