Mindenmás

Folytatódik az emelkedés: a hét közepétől ismét drágul a gázolaj ára

Szerdától bruttó öt forinttal emelkedik a gázolaj ára, de jó hír, hogy a benzin ára ezúttal nem változik. A gázolaj ára így 651 forint lesz literenként, míg a 95-ös benzin ára marad 642 forint – tájékoztatott a holtankoljak.hu.

A hét közepétől, szerdától megváltozik a gázolaj nagykereskedelmi ára, bruttó 5 forinttal emelkedik. Ez hatással lesz a kutak kiskereskedelmi áraira is. A benzin ára ezúttal nem változik szerdától – írja a holtankoljak.hu. Ennek köszönhetően az alábbi átlagárakkal kalkulálhatunk a kecskeméti kutakon is augusztus 30-ától: 

  • 95-ös benzin: 642 Ft/liter,
  • gázolaj: 651 Ft/liter

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára korábban az Indexnek azt nyilatkozta, hogy a drágulás hátterében a forintárfolyam és a kőolaj világpiaci ára húzódhat meg. ,,Őszintén remélem, ennek nem lesz folytatása, és ebben a tartományban maradnak az árak. A következő néhány napban, hétben az üzemanyagárak forintérzékenyek lesznek. Ha visszaerősödik a devizánk, akkor stagnálhatnak az árak – esetleg csökkenhetnek –, de amennyiben folytatódik a gyengülése, óhatatlanul áremelkedés várható” – tette hozzá a portál megkeresésére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb