Közélet

Nem volt könnyű hétvégéje a vízimentőknek a Balatonon: három ember újraélesztésében is részt vettek

Nem volt könnyű hétvégéje a vízimentőknek a Balatonon: három ember újraélesztéshez is riasztották őket szombaton és vasárnap, ebből két alkalommal sikerrel is jártak – közölte a VMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

Bőven akadt dolga a vízimentőknek a hétvégén a Balatonon, a két nap alatt három újraélesztéshez is riasztották őket. Elsőként szombaton az egység Rupert nevű sürgősségi mentőhajója a balatonkenesei Alsóréti szabadstrandra vonult, vízből mentett személy újraélesztéséhez. Sajnos az újraélesztés sikertelenül zárult. Eközben a másik sürgősségi mentőhajó, az Alfa sikeres újraélesztésben vett részt Balatonlellén, ahol egy vízimentő kolléga kezdte meg egy hölgy újraélesztését, akit a strandolók hoztak ki egy szivacskarikán a parthoz, és már nem lélegzett. Mikor az Alfa személyzete átadta a beteget az Országos Mentőszolgálat helyszínre érkező egységének, a hölgy már eszméleténél volt.

SIÓFOK KÖZELÉBEN IS ÚJRA KELLETT ÉLESZTENI EGY EMBERT

Egy harmadik újraélesztéshez is riasztották a vízimentőket: a Kócsag nevű hajójuk személyzete a Siófok Plázs előtti vízterületen átemelt a hajóra egy vízbicikliről egy eszméletlen, vízből mentett személyt. Az újraélesztését megkezdték, közben a siófoki Bahart Kikötőbe vonultak. A Rupert nevű mentőhajó személyzete a kikötőben vette át az újraélesztést, ami szerencsére sikerrel zárult. Szombat délután még a révfülöpi Napfény Kempingből is kérték a vízimentők segítségét egy fejsérült gyermekhez, aki beütötte a fejét, miközben beugrott a stégről. Az Alfa nevű hajó személyzete ellátta, további ellátás céljából a szülei vitték kórházba – tudatta a VMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb