Közélet

Konténertantermekkel kezdte meg a tanévet egy orosházi iskola, mert nem volt pénz a bővítésre

Konténertantermekben kezdődött el a tanítás egy kéttannyelvű orosházi általános iskolában, mivel új oktatási helyiségekre nem volt pénze a fenntartó Orosházi Református Egyházközségnek. Jelenleg három másodikos osztály tanul konténerekben Orosházán – írja a HVG.

Az intézmény igazgatója, Víghné Pintér Lilla azt mondta, 2011-ben csökkent ugyan az iskolába járók létszáma, viszont az utóbbi években egyre több diákot íratnak be hozzájuk. Az intézményben most már két nyolcadikos osztály van, a többi évfolyamon három párhuzamos osztállyal megy a suli.

KÉT NYELVEN IS ZAJLIK AZ OKTATÁS, EZÉRT EGY OSZTÁLYNAK KÉT TANTEREM KELL

Ennek ellenére, mivel az oktatás angol–magyar nyelveken zajlik, bizonyos tárgyakat csoportbontásban kell tanítani. Így viszont egy osztálynak valójában két tanterem kell az igazgató szerint. Elmondása szerint emiatt egy ideje már nem volt elég a rendelkezésre álló 25 terem, viszont bővítésre nem volt pénz, ezért döntöttek a konténerek beszerzéséről. A konténereket 2022 őszén kezdték telepíteni, idén nyáron végeztek a kialakításukkal. Az új egységben három, egyenként 56 négyzetméteres tantermet, egy tanári szobát, folyosót, mosdókat és egy raktárat alakítottak ki. A tantermekben három másodikos osztály kezdte meg a 2023-2024-es tanévet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb