Mindenmás

Lezuhant egy helikopter a Balatonnál (frissítve)

Egy helikopter lezuhant csütörtökön Balatonszéplak térségében – értesült az RTL Híradó. Meg nem erősített hírek szerint a rendőrség helikopteréről van szó. A portál szerint áldozatokról egyelőre nem tudni.

sonline.hu is úgy tudja, hogy Balatonszéplak-alsónál, Zamárdi közelében egy rendőrségi helikopter került bajba. Információk szerint a gép a vízbe zuhant és elmerült. Más források kisrepülőgépről értesültek.

A rendőrök a helyszínre tartanak, későbbre ígértek tájékoztatást, azonban mentőhelikopter is tartott a balesethez. Úgy tudják, a baleset közelében egy vitorlásversenyt is tartanak, a biztosítást végző rendezők pedig kimentették a helikopter utasait, akik időben ki tudtak mászni a gépből. A portál azt is írja, hogy a héten a helikopterről vízbe ugrálást gyakorolják a rendőrök a Balatonnál, ezért lehetett ott a vízbe zuhanó jármű.

FRISSÍTVE (16:35) NINCS SÚLYOS SÉRÜLTJE A BALESETNEK

Mint a Magyar Rendőrség közösségi oldalán megerősítette, a Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter, szerencsére a balesetnek nincs súlyos sérültje.

Mint írták, a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, ma 14 óra 44 perckor Balatonszéplak közelében, a parttól kb. 300 méterre – jelenleg tisztázatlan okból – a tó vizébe zuhant egy MD 500E típusú helikopter. A gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki és komolyabb sérülés nélkül partra szállította őket. Az eset körülményeinek vizsgálata folyamatban van.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb