Mindenmás

Emeljük kalapunkat: hősiesen küzdöttek a mentők vasárnap egy Bács-Kiskun vármegyei férfi életéért, végül sikerrel jártak

Tegnap hajnalban mellkasi fájdalomra panaszkodott az az 50 év körüli Bács-Kiskun vármegyei férfi, akihez később családja kérte a mentők gyors segítségét. A beteg nem akart orvoshoz fordulni, azonban néhány óra múlva hirtelen összeesett és rángatózni kezdett, így családja azonnal mentőt hívott – meséli Facebook-bejegyzésében az Országos Mentőszolgálat.

,,Mentésirányító bajtársunk rögtön több egységet riasztott a helyszínre, miközben vizsgálatra instruálta a bejelentőket. A férfi ekkor még lélegzett, azonban néhány perc múlva, éppen mikor bajtársaink a helyszínre értek, a beteg légzése és keringése összeomlott, így az életmentők azonnal emelt szintű újraélesztésbe kezdtek. A beteg keringése többször visszatért, majd ismét összeomlott, mire az időben megkezdett ellátás sikerre vezetett. A férfit végül kritikus állapotban szállították kórházba a mentők.” – számolt be a vasárnap történtekről közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat, majd mielőbbi felépülést kívánt, az életmentésben résztvevőknek pedig gratulált a helytállásért.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb