Sport

Horváth Krisztofer: “Szeretném megtartani a helyemet a válogatottban”

A csehek elleni felkészülési mérkőzés 72. percében Marco Rossi Callum Styles helyére Horváth Krisztofert cserélte be, ezzel a 21 éves játékos lett a Kecskeméti TE történetének második válogatott játékosa. A mérkőzést követően a fiatal támadó elárulta, mit kapott Kecskeméten, ami egészen a nemzeti tizenegyig repítette és azt is, hogy szeretne még hasonló élményekkel gazdagodni a válogatottal – közölte a klub.

A vasárnap esti Csehország elleni mérkőzésen Horváth Krisztofer lett a második olyan játékos a KTE történetében, aki pályára lépett a magyar válogatottban. A támadó most arról beszél a klubnak, hogy szeretne még hasonló élményekkel gazdagodni, de most elsősorban arra koncentrál, hogy a válogatott szünetről visszatérve minél jobban teljesítsem klubcsapatában, a KTE-ben. Arra is kitért, hogy miben segítette a KTE-nél eltöltött idő abban, hogy egészen a nemzeti csapatig jusson. ,,A klubvezetés, a szakmai stáb és Szabó István is látta bennem a lehetőséget, bizalmat szavaztak nekem azonnal, és minden követ megmozgattak, hogy megszerezzenek. Ez mindenképpen jó hatással volt a játékomra. Bennem is nagy bizonyítási vágy dolgozott, hiszen meg akartam mutatni, hogy mi van bennem.”

SOKAT JELENT SZÁMÁRA A BIZALOM, AMIT SZABÓ ISTVÁNTÓL KAPOTT

,,Sokat jelent számomra ez a bizalom, főleg azok után, hogy nyáron is mindent megtett azért a klub, hogy maradhassak. Ezt ebben az idényben is meg akarom hálálni, már csak azért is, mert meg szeretném tartani a helyem a válogatottban.” – folytatta a KTE támadója, aki arra is kitért, hogy milyen volt a hangulat Telkiben. ,,Könnyebbséget jelentett, hogy több játékost is ismertem már korábbról a válogatott keretből, amellett, hogy hárman is bekerültünk Kecskemétről. Gördülékeny volt a beilleszkedés, a légkör és a hangulat nagyon sokban hasonlít az ittenire, befogadó volt mindenki. Rövid hetünk volt erre a két mérkőzésre, így inkább a taktikai munka kapott nagyobb szerepet az edzéseken is. Aki persze kevesebbet játszott, annak más jellegű edzéseket is tartott a szakmai stáb, így nekünk is.”

NEM BESZÉLTEK ROSSIVAL ARRÓL, HOGY MEKKORA SZEREPET SZÁN NEKI

,,Rövid időnk volt, az edzések mellett a videózások töltötték még ki az időnket inkább. Arról nem beszéltünk külön, hogy mekkora szerepet fog nekem szánni, meccs közben született meg a döntés. Nem utalt rá meccs előtt se, hogy be fogok állni. Örülök viszont, hogy így döntött. Nagy élmény volt telt ház előtt játszani a Puskás Arénában, ilyen kitűnő csapattársakkal, ilyen jó hangulatot varázsoló magyar szurkolótábor előtt. Ez még több motivációt ad nekem a mindennapi munkához majd, hiszen szeretnék még hasonlóan szép pillanatokat átélni válogatott mezben. Szép élményeken vagyok túl tehát a válogatottnál, de az összetartásnak vége, egy fejezet lezárult, csak előre szabad már tekintenem. Most a KTE-re koncentrálok, pénteken kupameccs vár ránk Soroksáron, legközelebb ott kell bizonyítanom, hogy később is számítson rám a kapitány. Tisztában vagyok vele, hogy sok munka vár még rám.” – zárta gondolatait Horváth Krisztofer.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb