Mindenmás

50 helyett 128 km/h-val száguldott egy autós Pirtó belterületén – mutatjuk, hányan lépték át az elmúlt egy héten a sebességhatárokat Bács-Kiskun vármegyében

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2325-en lépték át Bács-Kiskun vármegyében. Ez az előző hetekhez képest jelentős csökkenést mutat – tudtuk meg a rendőrségtől, akik nyilvánosságra hozták az elmúlt egy hét alatt történt jogsértéseket a közlekedésrendészeti összefoglalójukban.

Mint kiderült, a jogsértés elkövetői legalább 39.000 forintos bírságra számíthatnak. Volt olyan autós, aki 2023. szeptember 23-án egy órán belül kétszer is túllépte a megengedett sebességet. A sofőrt először 11 óra 10 perckor videózták le, amikor Bátyán 50 km/h helyett 66 km/h-val ment; másodjára 11 óra 53 perckor került a sebességmérő célkeresztjébe: Kalocsán 70 km/h-val közlekedett. Az autóvezetőnek ebben az esetben mindkét jogsértés miatt külön kell felelnie, azaz két közigazgatási bírságot szabnak ki részére.

50 HELYETT 128KM/H-VAL SZÁGULDOTT LAKOTT TERÜLETEN

Szintén a kalocsai rendőrök fényképezték le azt a két autóst, akik közül az első – lakott területen belül – 112 km/h-val, a mögötte haladó pedig 97 km/h-val ment. A héten azonban a top gyorshajtó az az ismeretlen volt, aki Pirtó belterületén 50 km/h helyett 128 km/h-val autózott.

Bács-Kiskun vármegye közútjain a múlt héten hatvankilenc olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. Ötven alkalommal anyagi kár keletkezett, tizenkilenc esetben pedig sérültek is az autóban utazók: öten súlyosan, tizennégyen pedig könnyebben. Halálos baleset nem volt – emelték ki a zsaruk.

Az elmúlt héten negyven olyan sofőr volt, aki a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, közülük heten balesetet okoztak.

A kunszentmiklósi rendőrök hétfőn egy olyan autóvezetőt vontak intézkedés alá, aki a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Az autó átvizsgálásakor az egyik ülésen a horgászfelszerelés mellett teli sörös doboz is hevert. 

ZÉRÓ TOLARENCIA VAN

Felhívják a figyelmet arra, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a sofőr részére a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt, hiszen az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Ne engedjük meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb