Közélet

Megújult a Bajai Szent Rókus Kórház gasztroenterológiai részlege

Megújult a Bajai Szent Rókus Kórház gasztroenterológiai részlege. Rétvári Bence a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az új diagnosztikai rendelő és eszközeinek átadóján Baján kedden hangsúlyozta: a több forrásnak köszönhető, hogy a gyógyítás, a betegségek korai felismerése és megelőzése mellett jut pénz fejlesztésekre, béremelésekre is, írta meg a Demokrata.

Rétvári Bence közölte, a bajai kórház fejlesztéseire 6,6 milliárd forint „érkezett” 2010 óta, de a környező településeken is számos egészségház, rendelő újult meg „sok tízmillió forintból”.

A GYÓGYÍTÁS MODERN ÉPÜLETBEN ZAJLIK

Zsigó Róbert, a térség fideszes országgyűlési képviselője a bajai kórház elmúlt években megvalósult beruházásairól szólva kiemelte, a gyógyítás modern, többszintes épületben zajlik, emellett megtörtént a pszichiátria, a sürgősségi osztály, az orvoslakások és a nővérszálló rekonstrukciója is. „Fontos az is, hogy új ágyneműk érkeztek minden betegágyhoz és megkezdődött a padok cseréje a várótermekben” – jelezte.

TELJES KÖRŰ FELÚJÍTÁSON ESETT ÁT A GASZTROLÓGIAI RÉSZLEG

Tóth Gábor, a bajai kórház főigazgatója a kedden átadott, mintegy 295 millió forintos beruházásról elmondta: az elmúlt másfél évben teljes körű felújításon estek át a gasztrológiai rendelés helyiségei, a részleg eszközparkja a legkorszerűbb technológiát képviselő új, részletgazdag képalkotást biztosító, a korábbinál pontosabb diagnózis felállítására lehetőséget adó endoszkóptoronnyal és két mosó-fertőtlenítő berendezéssel bővült.

ÚJ RENDELŐT ALAKÍTOTTAK KI

A projekt részeként modernizálták a képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat: új rendelőt alakítottak ki, és beszereztek egy úgynevezett SPECT-izotópkészüléket, amely kisebb sugárterheléssel sokkal jobb minőségű, részletesebb felvételeket készít, tovább emelve az intézményben az izotópdiagnosztikai ellátás színvonalát – tette hozzá.

Forrás: demokrata.hu

Fotók: Rétvári Bence FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb